- Berichten
- 345
Eind van een dure maand (geld komt maandag weer) en trek in een flink stuk geschroeid vleesch.
Wat doe je?
Ingredienten:
Riblab van de Lidl (overgebleven uit kilopak voor de hachee)
Fles Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon in de Bonus (€5)
Chimichurri en knoflookboter uit de voorraad/keuken:
Goede olijfolie
Peterselie
Knoflook
Rode peper
Rodewijnazijn
1 pakje roomboter
Groene Aromat
Bieslook
Gerookt paprikapoeder
Zwarte peper
Maldonzout
WGA
Dammers houtskool
Blokje mesquite
Kruidenboter (a la Nicky Toet's mama) en klassieke chimichurri als eerste gemaakt.
In de koelkast gezet, vlees er uit.
WGA met 2 handjes Dammers en een wokkeltje aangestoken. Was in no-time mooi heet, geen snufje rook.
Dus tijd voor een blokje mesquite.
Dat mooi laten ontvlammen en daarna het deksel er op. Alle schuifjes open.
Indirecte opstelling
Vlammend rookhout, tijd voor het deksel
Directe opstelling na bereiken 55°C, nog ff lekker korstje erop, bij riblab is medium rare niet de bedoeling.
Eindresultaat
In totaal zal er, inclusief wijn (niet op de foto, maar zeker in de glazen) en spullen op voorraad misschien voor €15 aan ingredienten inzitten.
En nu, taste test:
Qua smaak mooi op orde. Rokerig, maar niet bitter (mooie schone rook). Goeie beef smaak, combineert lekker met chimichurri en wijn. Niet al te mals maar dat was te verwachten. Niet erg als je het van te voren al weet.
Maar de echte ster van de avond was de kruidenboter uit het boek van Nick Toet. Holy shit, daar ga ik het komende jaar flink van aankomen
Al met al een maaltijd voor 2 die zeker niet als €7,50 per portie ervaren is.
Wat doe je?
Ingredienten:
Riblab van de Lidl (overgebleven uit kilopak voor de hachee)
Fles Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon in de Bonus (€5)
Chimichurri en knoflookboter uit de voorraad/keuken:
Goede olijfolie
Peterselie
Knoflook
Rode peper
Rodewijnazijn
1 pakje roomboter
Groene Aromat
Bieslook
Gerookt paprikapoeder
Zwarte peper
Maldonzout
WGA
Dammers houtskool
Blokje mesquite
Kruidenboter (a la Nicky Toet's mama) en klassieke chimichurri als eerste gemaakt.
In de koelkast gezet, vlees er uit.
WGA met 2 handjes Dammers en een wokkeltje aangestoken. Was in no-time mooi heet, geen snufje rook.
Dus tijd voor een blokje mesquite.
Dat mooi laten ontvlammen en daarna het deksel er op. Alle schuifjes open.
Indirecte opstelling
Vlammend rookhout, tijd voor het deksel
Directe opstelling na bereiken 55°C, nog ff lekker korstje erop, bij riblab is medium rare niet de bedoeling.
Eindresultaat
In totaal zal er, inclusief wijn (niet op de foto, maar zeker in de glazen) en spullen op voorraad misschien voor €15 aan ingredienten inzitten.
En nu, taste test:
Qua smaak mooi op orde. Rokerig, maar niet bitter (mooie schone rook). Goeie beef smaak, combineert lekker met chimichurri en wijn. Niet al te mals maar dat was te verwachten. Niet erg als je het van te voren al weet.
Maar de echte ster van de avond was de kruidenboter uit het boek van Nick Toet. Holy shit, daar ga ik het komende jaar flink van aankomen

Al met al een maaltijd voor 2 die zeker niet als €7,50 per portie ervaren is.