BasBQ
Beef en Steak

Experiment: Riblab als goedkope steak

 
 
 

Dennis H

Stoker
Berichten
346
Eind van een dure maand (geld komt maandag weer) en trek in een flink stuk geschroeid vleesch.
Wat doe je?

Ingredienten:
Riblab van de Lidl (overgebleven uit kilopak voor de hachee)
Fles Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon in de Bonus (€5)

Chimichurri en knoflookboter uit de voorraad/keuken:
Goede olijfolie
Peterselie
Knoflook
Rode peper
Rodewijnazijn

1 pakje roomboter
Groene Aromat
Bieslook
Gerookt paprikapoeder
Zwarte peper
Maldonzout

WGA
Dammers houtskool
Blokje mesquite

Kruidenboter (a la Nicky Toet's mama) en klassieke chimichurri als eerste gemaakt.
In de koelkast gezet, vlees er uit.

WGA met 2 handjes Dammers en een wokkeltje aangestoken. Was in no-time mooi heet, geen snufje rook.
Dus tijd voor een blokje mesquite.
Dat mooi laten ontvlammen en daarna het deksel er op. Alle schuifjes open.

Indirecte opstelling
IMG_20220521_184422.jpg


Vlammend rookhout, tijd voor het deksel
IMG_20220521_184540.jpg


Directe opstelling na bereiken 55°C, nog ff lekker korstje erop, bij riblab is medium rare niet de bedoeling.
IMG_20220521_190012.jpg


Eindresultaat
IMG_20220521_191227.jpg

IMG_20220521_191231.jpg


In totaal zal er, inclusief wijn (niet op de foto, maar zeker in de glazen) en spullen op voorraad misschien voor €15 aan ingredienten inzitten.

En nu, taste test:
Qua smaak mooi op orde. Rokerig, maar niet bitter (mooie schone rook). Goeie beef smaak, combineert lekker met chimichurri en wijn. Niet al te mals maar dat was te verwachten. Niet erg als je het van te voren al weet.
Maar de echte ster van de avond was de kruidenboter uit het boek van Nick Toet. Holy shit, daar ga ik het komende jaar flink van aankomen 😁

Al met al een maaltijd voor 2 die zeker niet als €7,50 per portie ervaren is.
 
Ziet er zeker goed uit ,mooi plankje zo 😋
 
Leuke variatie zo, zo kan je nog eens een beetje rommelen op de bbq en toch lekker eten ;)
 
Mooi gedaan. Hoeft niet altijd premium waygu te zijn!
 
Altijd leuk om een alternatief te zien. De foto’s zien er goed uit en zo te lezen heeft het gesmaakt. Daar gaat het om.
 
Mooi gedaan, het ziet er allemaal heel erg lekker uit.

Het hoeft inderdaad niet altijd premium te zijn, kilo knallers zijn (op de juiste manier) bereid ook heerlijk.
 
Niets mis met een experiment.
Geeft nieuwe inzichten en mogelijkheden.
 
Moet niet altijd duur zijn om lekker te zijn. Deze ziet er heerlijk uit. Goed da je de uitdaging aannam.
 
Niks mis mee. Even de zeen en pezen er uit snijden en je hebt een prima steak. Ga ik ook eens proberen.
 
soms is het sappelen en als je dan dit soort gerechten kan maken is het toch nog feest 😎
 
Terug
Bovenaan Onderaan