- Berichten
- 187
Beste allemaal,
Ten eerste bedankt voor het toelaten tot dit genootschap.
Ik ben Wilfred, getrouwd, 2 dochters (10 en 15)
Altijd heb ik het leuk gevonden om op de mooie dagen wat lekkers te maken voor iedereen die maar zin had om langs te komen. Dit deed ik altijd op de meest goedkope dingen die je maar kon vinden. Maar altijd kwam daar wel wat lekkers vanaf. Lekker schuiven met die kooltjes, indirect garen, goudbruin afbakken. Heerlijk om te doen.
Later een weber gekocht om een "level hoger" te gaan....in ieder geval in materiaal
Nu heb ik mij laatst een Kamado cadeau gegeven en ben ik op zoek gegaan naar de mogelijkheden. Deze zijn oneindig ben ik achtergekomen.
Een hele andere manier van BBQ-en. Uiteindelijk op het kanaal van Dennis (NOSKOS) beland en zag daar de beercan chicken. Dit leek mij een goede eerste stap in mijn kamado leerproces.
Daar waar ik normaal de zon als eerste ingredient nodig had, stond ik nu zwaarbewolkt mijn nieuwe aanwinst op temperatuur te laten komen. Uiteindelijk stonden we samen onder een parasol om ons droog te houden. Maar niets kon de pret drukken. Mijn eerste hele kippie ooit....ik had er zin in !
Het resultaat was volgens mijn vrouwelijke keurmeesters, die alles droog vanuit de woonkamer in gaten hebben gehouden, voor herhaling vatbaar
Mijn volgende stukje vlees zal de pulled pork worden. En wederom zoals ik hem van Dennis voorbij heb zien komen....zo lekker.
Ten eerste bedankt voor het toelaten tot dit genootschap.
Ik ben Wilfred, getrouwd, 2 dochters (10 en 15)
Altijd heb ik het leuk gevonden om op de mooie dagen wat lekkers te maken voor iedereen die maar zin had om langs te komen. Dit deed ik altijd op de meest goedkope dingen die je maar kon vinden. Maar altijd kwam daar wel wat lekkers vanaf. Lekker schuiven met die kooltjes, indirect garen, goudbruin afbakken. Heerlijk om te doen.
Later een weber gekocht om een "level hoger" te gaan....in ieder geval in materiaal

Nu heb ik mij laatst een Kamado cadeau gegeven en ben ik op zoek gegaan naar de mogelijkheden. Deze zijn oneindig ben ik achtergekomen.
Een hele andere manier van BBQ-en. Uiteindelijk op het kanaal van Dennis (NOSKOS) beland en zag daar de beercan chicken. Dit leek mij een goede eerste stap in mijn kamado leerproces.
Daar waar ik normaal de zon als eerste ingredient nodig had, stond ik nu zwaarbewolkt mijn nieuwe aanwinst op temperatuur te laten komen. Uiteindelijk stonden we samen onder een parasol om ons droog te houden. Maar niets kon de pret drukken. Mijn eerste hele kippie ooit....ik had er zin in !
Het resultaat was volgens mijn vrouwelijke keurmeesters, die alles droog vanuit de woonkamer in gaten hebben gehouden, voor herhaling vatbaar

Mijn volgende stukje vlees zal de pulled pork worden. En wederom zoals ik hem van Dennis voorbij heb zien komen....zo lekker.
Laatst bewerkt: