BasBQ
Beef en Steak

Even voorstellen Summit Charcoal Kamado E6

jeroen.wezenbeek

Sprokkelaar
Berichten
27
Na bijna twee maanden wachten van de week eindelijk de Weber Summit Kamado binnen. Wow, wat een beest. Besteld op basis van de reactie van een goede vriend van mij die hem ooit bij intra tuin had zien staan, en omdat ik een Kamado Big Joe III 3 keer te duur vind, en nog een aantal redenen om mijn oude Weber Kettler van 47 cm te gaan opvolgen.

Wat een schok toen ik die doos open maakte, wow, wat een enorme ketel. Was dit echt wat ik wilde, zo groot. Jazeker, een BBQ kan toch nooit te groot zijn, hier kom ik later nog op terug.

Eindelijk genoeg plaats om die ribben voor mijn gezin van totaal 5 goed te kunnen voorzien. Eindelijk een machine waarmee ik de temperatuur nog makkelijker constant kan houden. Eindelijk een fatsoenlijk hitte schild waardoor ik mijn hele grill kan gebruiken (61 cm nu jaja)

Ik ben al jaren een BBQ fan, maar ben pas sinds ik die Weber Kettle heb gekocht serieuzer (jaar of 5 geleden) gaan bbq-en. Er ging een wereld voor me open toen ik de perfect rib-eye had klaar gemaakt (
), ik had een goed stuk rib eye gekocht, graangevoerd e.d. by BBquality en exact zo klaar gemaakt, voor mij en een collega uit Schotland. Een dag later zat ik met die collega en nog een paar anderen bij een goed restaurant een zeven gangen verrassingsmenu te nuttigen. Toen het hoofdgerecht, tournedos werd geserveerd en we beiden een hap hadden genomen keken we elkaar aan. Wij hebben van de week een beter stuk vlees geproefd. Nog steeds onze beste steak ever, en we hebben het er steeds over als we elkaar zien.

Ik ben dus steeds op zoek, naar hoe ik iets op zijn best kan klaar maken. Soms mislukken dingen ook, daar baal ik dan van. Had laatst een hele lamspoot gemaakt. Dan baal ik dat ie te droog is.

Door het kijken naar video's van Sam the cooking guy, pitmaster X, Ralph de bbq-er, Guga (voor de perfect picanha steak), en Dennis van Noskos ben ik dus hier beland.

Ik hoop hier dus inspiratie kennis en ervaring op te doen en te delen met jullie.

Oja ik zou nog ergens op terug komen, toen ik van de week zes ribben op mijn hagelnieuwe Weber summit Kamado had klaargemaakt, baalde ik dat ie zo groot was toen ik al die meuk moest schoon maken. Volgende keer maar iets beter beschermen. Maar goed het blijft wel een BBQ natuurlijk.

Jeroen
d09b44093c0fc99c6826162d033935c3.jpg
4e996ad313458cc95558fa5a857aa021.jpg
e6a3457e34352bb27eb2fa357f71a9b5.jpg


Verstuurd vanaf mijn HD1913 met Tapatalk
 

royke

Kooltjesharker
Berichten
169
Congrats met dit geweldih gereedschap! Hier gaan zeker vele lekkere dingen vanaf komen..
Schoonmaken? Tip! Hoog temp 250 gr liefst hoger 20 min opstoken. Dan is het bekant helemaal schoon en verkoold binnen.. bij een kamado doe je dat ook zo.
Een elektrische oven in de keuken met reiniging doet dat ook 250 gr op een lange tijd.
Rooster, alleen borstelen en klaar is kees..


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Bookie

Kooltjesharker
 
 
Berichten
179
Welkom en proficiat met de aankoop! Grappige foto van de 2 Q's en dan merk je echt wel dat een Summit groot is...
Heb de mijne een week nu en is echt een verademing tot nu toe!
 

smokey_jaap

Kooltjesharker
 
 
Berichten
164
Gefeliciteerd en welkom! Prachtig apparaat. Die van mij is zoals je gezien had dus ook binnen. Ik denk dat als ik 'm eenmaal kan gebruiken, ik de heat diffuser inderdaad ga bedekken met folie. Het kan geen kwaad en hij ziet er nu zó sjiek uit 😅
 

Rogier

Stoker
 
 
Berichten
276
Welkom hier en veel plezier met je nieuwe aanwinst. Veel positieve verhalen over deze nieuwe weber.
 

Grimlord

Pitmaster
 
 
 
Berichten
907
Welkom Jeroen.
Wat een beest van een barbecue is die Summit.
Schoonbranden op hoge temperatuur en afborstelen is een mogelijkheid, of de diffuser bekleden met aluminiumfolie scheelt ook een hoop opruimwerk.
 

Huib

Kooltjesharker
Berichten
188
Welkom en veel plezier met je Summit. De 47 heeft nu zoiets als; 'hij is groot en ikke is klein'.
 

bladerunner

Pitmaster
 
Berichten
725
Mogguh Jeroen welkom bij de club, nog gefeliciteerd met je Summit, ziet er groots uit!

Verstuurd vanaf mijn SM-A505FN met Tapatalk
 

jeroen.wezenbeek

Sprokkelaar
Berichten
27
Welkom Jeroen.
Wat een beest van een barbecue is die Summit.
Schoonbranden op hoge temperatuur en afborstelen is een mogelijkheid, of de diffuser bekleden met aluminiumfolie scheelt ook een hoop opruimwerk.
Ja dat gaan we in het vervolg ook doen. Rooster gewoon lekker schoon borstelen als ie heet is voor gebruik. Jezus wat is dat ding snel heet zeg. Van 150 naar 250, klep open in nog geen vijf minuten.

Verstuurd vanaf mijn HD1913 met Tapatalk
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.160
Welkom bij het genootschap

Is een ietsiepietsie groter hè, maar gelukkig nog plek over voor wat ribben 😊
 

Peter64

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.468
Welkom. Ik ben steeds meer geïnteresseerd in die Summit.
Schattige foto met die W47 erop.
Tip. Doe deze niet weg. Ik gebruik de mijne geregeld samen met de W57.
 
Bovenaan Onderaan