- Berichten
- 12.070
Vandaag mijn nieuwe speeltje op z?n plek gezet, een Weber Summit Charcoal.
Ik wilde al een tijdje met deze barbecue spelen en Reitse Spanninga, de originele Weber Grillmaster boodt me die kans. Reitse heeft er meerdere voor zijn workshops en heeft geregeld dat ik deze een tijd mag uitproberen.
Om te beginnen maar een steakje uit de vriezer gepakt. Een dry aged entrecote van een Normandisch rund Dit ras geeft de melk voor camambert en graast op zilte weide grond.
Het rook zo uit de verpakking al heerlijk. Heel notig zoals je dat hebt met mooi dry aged vlees.
Ik heb het kolenrek van de Summit in de hoogste stand gezet en de sear grate gebruikt. In deze stand liggen je kolen dicht onder het rooster, denk WGA. Dus je moet het wel allemaal in de gaten houden.
Na elke kant 2 minuten in de volle hitte te hebben gegeven heb ik de steak aan de zijkant gelegd om door te garen naar 48?.
Ik had ook de Bastard nog aan. Emilie van onze barbecue plankjes had me op de Tony een bos rabarber gegeven. Dus daar heb ik een crumble van gemaakt
Ik wilde al een tijdje met deze barbecue spelen en Reitse Spanninga, de originele Weber Grillmaster boodt me die kans. Reitse heeft er meerdere voor zijn workshops en heeft geregeld dat ik deze een tijd mag uitproberen.

Om te beginnen maar een steakje uit de vriezer gepakt. Een dry aged entrecote van een Normandisch rund Dit ras geeft de melk voor camambert en graast op zilte weide grond.

Het rook zo uit de verpakking al heerlijk. Heel notig zoals je dat hebt met mooi dry aged vlees.
Ik heb het kolenrek van de Summit in de hoogste stand gezet en de sear grate gebruikt. In deze stand liggen je kolen dicht onder het rooster, denk WGA. Dus je moet het wel allemaal in de gaten houden.
Na elke kant 2 minuten in de volle hitte te hebben gegeven heb ik de steak aan de zijkant gelegd om door te garen naar 48?.


Ik had ook de Bastard nog aan. Emilie van onze barbecue plankjes had me op de Tony een bos rabarber gegeven. Dus daar heb ik een crumble van gemaakt



