- Berichten
- 730
Het was dan eindelijk zover, ik was vrij en het was prachtig weer en picanha in huis van de slager, keurslager Pestel. Het vlees was een black angus en paar maanden graan afgevoerd kilootje ofzoiets.
Ik heb het uit de verpakking gehaald en daarna de vetcap kruiselings ingesneden, bestrooid met kruidenmix en op het vet met grof zout. Dit was verkeerde keuze, had fleur de sel moeten zijn. Was iets te aanwezig op sommige stukjes. Veel zout was met het smeltende vet al afgespoeld de druipbak in.
Na 45 minuten in de koelkast aan het spit geregen. Dit door met dun scherp mes de stukken even voor te prikken, helemaal top die tip, maar kan ook met je boormachine
BBQ indirect met 30 briketten lekker op temperatuur te houden, 2 kolenbakjes(Lidl) met in het midden de druipbak(Action).
Gemiddelde temp was rond 180 graden, na 45 minuten een kerntemp van 60 graden, gauw het spit verwijderd. Ik heb eerst met de imitatie-meater gemeten en die zei 68 graden, daarna met IKEA-thermometer gemeten die 60 zei, wel op ander stuk gemeten, ach. Op van zenuwen het vlees er gauw vanaf geschoven en onder theedoek laten wachten, ow wat duurt 10 minuten lang, maar de frites konden zo precies op tijd klaar zijn.
Groentes erbij uit de pan: mix van ui, groene en witte asperges(eerst voorgekookt) knoflook, gember, champignons en paprika's. Voor mij een Leffe blond en de rest aan de witte wijn.
Visite en wij wild enthousiast, over dit lekkere vlees en de manier van bereiding!
Gaan we vaker doen!
Maken!
Nu dan de foto;s:









Ik heb het uit de verpakking gehaald en daarna de vetcap kruiselings ingesneden, bestrooid met kruidenmix en op het vet met grof zout. Dit was verkeerde keuze, had fleur de sel moeten zijn. Was iets te aanwezig op sommige stukjes. Veel zout was met het smeltende vet al afgespoeld de druipbak in.
Na 45 minuten in de koelkast aan het spit geregen. Dit door met dun scherp mes de stukken even voor te prikken, helemaal top die tip, maar kan ook met je boormachine

BBQ indirect met 30 briketten lekker op temperatuur te houden, 2 kolenbakjes(Lidl) met in het midden de druipbak(Action).
Gemiddelde temp was rond 180 graden, na 45 minuten een kerntemp van 60 graden, gauw het spit verwijderd. Ik heb eerst met de imitatie-meater gemeten en die zei 68 graden, daarna met IKEA-thermometer gemeten die 60 zei, wel op ander stuk gemeten, ach. Op van zenuwen het vlees er gauw vanaf geschoven en onder theedoek laten wachten, ow wat duurt 10 minuten lang, maar de frites konden zo precies op tijd klaar zijn.
Groentes erbij uit de pan: mix van ui, groene en witte asperges(eerst voorgekookt) knoflook, gember, champignons en paprika's. Voor mij een Leffe blond en de rest aan de witte wijn.
Visite en wij wild enthousiast, over dit lekkere vlees en de manier van bereiding!
Gaan we vaker doen!
Maken!
Nu dan de foto;s: