- Berichten
- 238
Het moest er toch maar eens van komen, Dé Beer Can Chicken. Deze staat al vanaf het begin dat ik mijn eitje heb (1 jaar) op mijn verlanglijstje.
Even de wei ingelopen om een kippetje uit te zoeken.
Dat feest ging dus mooi niet door!! De familie had daar toch andere gedachten over en of ik mijn BGE deze week nog heel terug wilde zien!
Dus ja... Dan maar een groen eitje voor mijn geld gekozen.
En dus op naar de poelier en deze had een prachtig scharrelkippetje liggen. Wel iets duurder dan een supermarktkip, maar mijn ervaring is dat deze kippen toch stukken beter zijn.
Even lekker in de Rub gezet met de Chick Mix uit het boek van Jord Althuizen, Smokey Goodness.
Probleem was nu wel dat de kip waarschijnlijk geen 18 jaar was en dus geen alcohol mocht nuttigen. Echter had ik nog een blikje 0,0% liggen.
En wat wij allemaal wel eens gedaan hebben toen wij jong waren...
Goed... nu verder. Eitje klaargemaakt en op temperatuur, dus kan onze blije kip er op. En hij is echt blij!!
Uiteindelijk na ongeveer 5 kwartier een prachtig kippetje. Kerntemperatuur 75 graden, heerlijk sappig, mooie kleur en mals.
Lekker wijntje erbij en mijn guilty pleasure; Doperwten met worteltjes uit een POT!! Genieten!!!
Uiteindelijk weer een heerlijk maal! Bedankt voor het kijken maar weer! En ik hoop nu toch echt bij de Tokkies te horen!
Even de wei ingelopen om een kippetje uit te zoeken.
Dat feest ging dus mooi niet door!! De familie had daar toch andere gedachten over en of ik mijn BGE deze week nog heel terug wilde zien!

Dus ja... Dan maar een groen eitje voor mijn geld gekozen.

En dus op naar de poelier en deze had een prachtig scharrelkippetje liggen. Wel iets duurder dan een supermarktkip, maar mijn ervaring is dat deze kippen toch stukken beter zijn.
Even lekker in de Rub gezet met de Chick Mix uit het boek van Jord Althuizen, Smokey Goodness.
Probleem was nu wel dat de kip waarschijnlijk geen 18 jaar was en dus geen alcohol mocht nuttigen. Echter had ik nog een blikje 0,0% liggen.
En wat wij allemaal wel eens gedaan hebben toen wij jong waren...

Goed... nu verder. Eitje klaargemaakt en op temperatuur, dus kan onze blije kip er op. En hij is echt blij!!
Uiteindelijk na ongeveer 5 kwartier een prachtig kippetje. Kerntemperatuur 75 graden, heerlijk sappig, mooie kleur en mals.
Lekker wijntje erbij en mijn guilty pleasure; Doperwten met worteltjes uit een POT!! Genieten!!!
Uiteindelijk weer een heerlijk maal! Bedankt voor het kijken maar weer! En ik hoop nu toch echt bij de Tokkies te horen!
