alexvankamme
Tondelzoeker
- Berichten
- 7
Vandaag voor het eerst een low en slow sessie gedaan op mijn Weber ketel bbq. Het te bereiden braadstuk was een Ribeye van een goede kilo. Ik heb de kokosbriketten volgens het snake principe op het rooster gelegd (circa 25 stuks in 2 rijen met 1 er bovenop). Daarna met de bbq starter een tiental briketten aangestoken. En deze tegen de ‘koude’ briketten aangelegd. Vervolgens de Ribeye op het rooster gelegd en de bbq op 120 graden ingeregeld. In het vlees heb ik een stick geplaatst (zijkant, tot in de kern). Ondanks dat de meter van het deksel 120 graden aangaf kwam de thermometer stick niet verder dan 87 graden. De interne temperatuur steeg wel tot de 40 graden welke door Noskos werd aangegeven. Vervolgens de Ribeye van het rooster gehaald en ingepakt in de aluminiumfolie. Bbq opgestookt tot 200 graden en daarna het vlees weer teruggelegd. Na ongeveer 30 minuten was de kerntemperatuur 50 graden en heb ik het vlees van de Bbq gehaald na ongeveer 30 minuten in de aluminiumfolie te hebben laten rusten heb ik het vlees in plakken gesneden. Resultaat was dat vlees nog behoorlijk rood was en dat het ‘oog’ nog niet gaar was. Vraag is nu wat is er fout gegaan? Niet genoeg brandstof gebruikt? (het was best koud vandaag, -5 graden). Of is er een andere reden. Graag jullie hulp. In de bijkage een foto van het iet gare gedeelte.