Vlak na m'n eerste sticker (tokkie) ga ik alweer voor de tweede
Vandaag m'n allereerste pulled pork gemaakt.
Niet op m'n eigen OTP57 maar een 47 die op het vakantieadres staat.
Het gewicht van de procureur was 2,5kg.
Ik heb zoveel mogelijk het wedstrijd recept van Noskos aangehouden.
Gisteravond ge?njecteerd met de injectiemix en in de rub gezet (Bad Byron's Butt Rub).
Vanmiddag rond 13u ging ie erop (had geen zin om er om 6 uur of eerder uit te gaan in de vakantie). Netjes een snake gelegd van ecobrasa briketten.
Ik had behoorlijk wat moeite om de temperatuur goed te houden op de 47, terwijl ik daar op m'n eigen 57 eigenlijk nooit last van heb.
Eerst werd de temperatuur veel te hoog (140), zelfs bij het dichtdoen van alle schuiven. Dus maar wat kolen verwijderd en toen viel me op dat de snake heel vreemd aan het branden was, de onderste rij was al grotendeels aan terwijl de bovenste nog helemaal zwart was.
Toen bleef de temperatuur een paar uur netjes rond de 120, totdat de glaze er op moest, toen zakte ie terug en kreeg ik m niet meer naar 120. Dus maar weer wat kolen erbij....
Na de glaze en het geklooi met kolen was de temperatuur van het vlees ook gezakt van 74 naar 70 en die kwam heel moeilijk weer omhoog.
2 uur later ingepakt en tot 88 laten oplopen, rond 21u was het (eindelijk) zo ver.
Pullen ging redelijk makkelijk, sommige plekken als boter en andere plekken waren toch wat taaier. Heeft met de verdeling van het vet te maken gok ik?
Eindsaus erdoor en op een broodje. Smaak was TOP! Echt heel lekker, gaan we zeker vaker doen!
Vandaag m'n allereerste pulled pork gemaakt.
Niet op m'n eigen OTP57 maar een 47 die op het vakantieadres staat.
Het gewicht van de procureur was 2,5kg.
Ik heb zoveel mogelijk het wedstrijd recept van Noskos aangehouden.
Gisteravond ge?njecteerd met de injectiemix en in de rub gezet (Bad Byron's Butt Rub).
Vanmiddag rond 13u ging ie erop (had geen zin om er om 6 uur of eerder uit te gaan in de vakantie). Netjes een snake gelegd van ecobrasa briketten.
Ik had behoorlijk wat moeite om de temperatuur goed te houden op de 47, terwijl ik daar op m'n eigen 57 eigenlijk nooit last van heb.
Eerst werd de temperatuur veel te hoog (140), zelfs bij het dichtdoen van alle schuiven. Dus maar wat kolen verwijderd en toen viel me op dat de snake heel vreemd aan het branden was, de onderste rij was al grotendeels aan terwijl de bovenste nog helemaal zwart was.
Toen bleef de temperatuur een paar uur netjes rond de 120, totdat de glaze er op moest, toen zakte ie terug en kreeg ik m niet meer naar 120. Dus maar weer wat kolen erbij....
Na de glaze en het geklooi met kolen was de temperatuur van het vlees ook gezakt van 74 naar 70 en die kwam heel moeilijk weer omhoog.
2 uur later ingepakt en tot 88 laten oplopen, rond 21u was het (eindelijk) zo ver.
Pullen ging redelijk makkelijk, sommige plekken als boter en andere plekken waren toch wat taaier. Heeft met de verdeling van het vet te maken gok ik?
Eindsaus erdoor en op een broodje. Smaak was TOP! Echt heel lekker, gaan we zeker vaker doen!