BasBQ
Beef en Steak

Eerste Pulled Pork volgens wedstrijd recept Noskos

 
 

Jarwin

Vuurmaker
Berichten
61
Het is dan zover. Na mijn eerste bbq sessie met de Radler beercan chicken die prima gelukt was. Gaan we nu voor de pulled pork volgens recept van Noskos.

Eergisteren een mooi stuk procureur gehaald nu bij de Makro in de aanbieding voor 5 euro pkg
Mooi stuk van 2.7 kg ongeveer
 
Vandaag om 1700 de procureur uit de verpakking gehaald en even het overtollige vet weggesneden.

9012250573c2764c51cb3febbcefa6b0.jpg
ad58c3bc7b3634560e28d3655b6ecc2b.jpg
Daarna een beetje opgebonden om
het overal even snel te laten garen
00d105f83e32eeb523bb4f09ca9a6d73.jpg
Ik heb als rub de basis bbq rub gebruikt van Noskos want die had ik nog staan.
063b81943b07c9b97e634523af19b054.jpg
Gelijk ingespoten met de injectiemix
Daarna ingepakt en de koelkast in.
95189d432b3c20150ef48611b5aca629.jpg
Bij de Gasser even wat ventilatiegaten dichtgemaakt om de rook beter te behouden en alles klaargezet voor morgen. Gebruik whiskeyhout in me smokerbox
421add21cddbc64dce1c33a7ba8f7ef4.jpg

Heb 2 nieuwe thermometers
De Welbekende fantast van de Ikea
En een Thermopro van aliexpress van ?11.66
De Fantast heb ik alle vertrouwen in want daar hoor ik alleen maar goede dingen over maar de andere weet ik niet.
Hij ziet er degelijk uit en heeft veel opties maar goed we zullen het zien.
88bf10cc6fc73379b1bc8184efa1add1.jpg


Nu even tukkie doen en morgen 0900 gaat ie erop

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
 
Veel plezier alvast!
 
Vanmorgen om 08:15 eruit en de bbq aangezet.
d40d6e94684669dbdb9fe742f95f4a21.jpg


Om 09:00 mooi stabiel op temp.
Vlees 11 graden
5b4f4d8e4b1872cdc6af7a893030be5d.jpg


10 uur
5b9bf94125e9a993d59f41af5a01844f.jpg


En 11 uur
8be103b70f80f33eefb0bebb4117c17d.jpg


Hij blijft een beetje schommelen tussen 115 en 125 krijg hem niet helemaal stabiel op 120 graden
Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
 
Succes en niet te druk maken over dat schommelen van temperatuur. Procureur is erg vergevingsgezind en daar moet je echt je best voor doen om dat te verkloten. Gaat dus vast goed komen.

Geweldig die snijplank, moest echt even 2x kijken  :D
Maar het lijkt wel op een glazenplank; is niet echt goed voor je messen als je daar op gaat snijden.
 
 
Ok? dan komt het goed haha
Was nu telkens aan spelen met de knop maar blij er mooi vanaf nu.

Ja klopt is glas maar heb nog geen goede messen daar ben ik voor aan het kijken.
Zodra die er zijn wordt er niet meer op gesneden
 
12 uur nu en vlees is al op 67 graden.
Nog 7 graden dan insmeren met de Glaze
0fbce628e44322a149a15db9634216c8.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
Temperatuur om 12:30 72 graden.
19870f0d730f024e3bc75b7c72135046.jpg

Vlees ziet er al goed uit
7e097473bba8c6612ad8eb27084b4672.jpg

Ingesmeerd met de glaze
Heb overal recept van Noskos aangehouden alleen heb bij de glaze sweet baby rays gebruikt.
e9580db60daf3d3581a2a0eefef40dee.jpg
fbf398705d567dddba76d4c646d9984e.jpg



Nu nog 2 uurtjes laten liggen en dan inpakken
Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
 
Denkt dat ie in de 'zone' zit. Want temp blijft hetzelfde

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
2 uurtjes met de glaze nu maar laat hen nog iets langer liggen. Zodat de buitenkant nog wat harder wordt.
83697080615e73961cf6630554baf962.jpg
f4e9ac7011efea0c4bfc5e8944801999.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
Je zit nu al zo ver op kern (80 graden als ik het goed zie), dat ik niet weet of inpakken nog wel iets toevoegt. Het inpakken doe je normaal gesproken juist om het vlees door de zone heen te trekken i.p.v. dat de kern een aantal uur niet stijgt. Tijdens de zone verdampt er voornamelijk vocht uit het vlees (hierdoor stijgt de temperatuur niet) en dit wil je met het inpakken ook voorkomen. Bijkomend effect is dat de kerntemperatuur blijft stijgen en het vlees eerder klaar is.

Bij deze lijk je al door de zone heen te zijn, dus daar hoef je het niet meer voor te doen.
 
Dus advies? Zo rustig door laten gaan tot 88?
Heb alleen vocht nodig voor de eindsaus??

Is de bark wel goed zo?

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
 
Ik persoonlijk zou het nu niet meer inpakken als je de tijd hebt.
Enige reden die ik nu nog zou kunnen verzinnen om in te pakken is dat je het vlees zeker om 17.00 klaar wilt hebben en je de pit temperatuur iets wilt verhogen om het vlees daardoor sneller klaar te hebben. Wanneer je het vlees inpakt en beschermd, dan kan je dat redelijk ongestraft doen.

Of je bark goed is dat kan ik zo niet beoordelen, maar aangezien je er al een glaze over hebt gesmeerd zal deze niet 'hard' zijn maar gewoon zacht. Dat gaat denk ik ook wel een probleempje zijn als je wilt inpakken, want de folie zal dan aan alle kanten blijven plakken en je glaze is daardoor ook niet meer mooi. Als je dus niet hoeft in te pakken vanwege tijdgebrek, dan zou ik het niet meer doen. Als je het wel moet doen, dan zou ik het inpakken, naar de kern brengen die je wilt hebben, daarna uitpakken en met wat nieuwe glaze nog even terug op de Q om deze weer mooi 'sticky' te krijgen.
 
Maar aanvullend zie ik dat Dennis (Noskos) het wel zo doet, dus als je zijn recept wilt volgen dan zou ik de procureur inderdaad nog even inpakken, zodat je wat vocht opvangt voor de eindsaus.
 
Ok? thnx. Moet wel om 1700 klaar zijn dus toch maar ingepakt.
Temp wat omlaag en rustig aan door naar de 88. Kan ik toch het vocht gebruiken voor de eindsaus.
Hoop idd dat ie idd wel plakkerig blijft en anders maar nieuwe erop bedankt voor je info.
Misschien dat ik strax nog wat hulp nodig heb haha.
85af6831169336bc06122c2a26f902da.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
 
De probe er opnieuw ingeprikt na het inpakken en temp geeft opeens 74 aan????
De probe niet goed in het midden denk ik.
Hopen dat ie snel genoeg doorgaat nu.

ee5357e5e4d6b6125e54f9c68100eee0.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
 
Spannend zo

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Morgen pas het antwoord? Het wordt nu wel spannend of het allemaal voor 17:00 goed gelukt is en hoe de glazing uit de folie komt..
 
Sorry voor de late reactie.

Om 16:15 gaf de Thermopro 88 aan en heb ik hem eraf gehaald.
Had wel de temp een klein beetje verhoogd naar 130 om het ietsje sneller te laten gaan.

4d87c3835307d61a1e76989beddc37a4.jpg


En toen pullen pfff wat een werk hahaha.

710ff97347571d74aeabc458ef491c82.jpg


Hij was heerlijk
8d872d2292a679ea06dbbef172c537ab.jpg


De eindsaus erbij gedaan en heerlijke broodjes gemaakt
e8978ce04d80238e3d5e8df61a5f96f9.jpg

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan