- Berichten
- 114
Vandaag mijn eerste pulled pork klaargemaakt en heb gemengde gevoelens over het resultaat. ( noskos wedstrijd pulled pork gevolgd)
Gisteren een stukje boston butt(2kg)meegekregen van de slager en deze geinjecteerd, gerubt en ingepakt laten slapen in de koelkast.
Deze morgen aan de sessie begonnen (1ste les die ik moet onthouden, je kunt nooit vroeg genoeg beginnen) en toch een uurtje bezig geweest om de weber om temp van 110C te krijgen/houden( teveel brandende kolen gebruikt waardoor de temp te hoog werd), gedurende de eerste 5 uur wat moeten spelen met de regeling maar temp bleef tussen 100C en 120C dus daar niet echt problemen.(3 keer de q opengedaan om wat appelsap te verstuiven)
Na 5 uur met een kerntemp van 68C in de glaze gezet maar na 1u slecht 1C omhoog dus (lichtjes in paniek) heb ik dan maar ingepakt en dan ging het traag naar 88C, vocht gerecupeerd en nog eventjes op de Q, terug ingepakt en laten rusten vooraleer te pullen.
bedenkingen:
- ik had geen stevig bark maar eerder een smeu?ge, komt dit door het verstuiven van de appelsap of teveel geinjecteerd?
- stuk schouderblad kwam er gemakkelijk uit dus daar ben ik tevreden over, vlees was niet droog
- smaak?(nu word ik waarschijnlijk verbannen van het forum) ik vond dit goed maar heb niet echt het wow gevoel dat ik hier op het forum lees, ik heb een beetje gerookt met appelhout omdat ik zelf niet echt van zwaar gerookt vlees hou, misschien heeft dit de smaak teveel beinvloed voor mij.
- dit was een testrun voor een feestje eind deze maand (25 personen) maar nu twijfel ik of dit wel voor iedereen is weggelegd, het zijn niet echt mensen die veel q'en. misschien hou ik best bij ribs.
- al bij al een mooie ervaring.
geen broodje in huis dan maar in een wrap gedaan om te proeven
Gisteren een stukje boston butt(2kg)meegekregen van de slager en deze geinjecteerd, gerubt en ingepakt laten slapen in de koelkast.
Deze morgen aan de sessie begonnen (1ste les die ik moet onthouden, je kunt nooit vroeg genoeg beginnen) en toch een uurtje bezig geweest om de weber om temp van 110C te krijgen/houden( teveel brandende kolen gebruikt waardoor de temp te hoog werd), gedurende de eerste 5 uur wat moeten spelen met de regeling maar temp bleef tussen 100C en 120C dus daar niet echt problemen.(3 keer de q opengedaan om wat appelsap te verstuiven)
Na 5 uur met een kerntemp van 68C in de glaze gezet maar na 1u slecht 1C omhoog dus (lichtjes in paniek) heb ik dan maar ingepakt en dan ging het traag naar 88C, vocht gerecupeerd en nog eventjes op de Q, terug ingepakt en laten rusten vooraleer te pullen.
bedenkingen:
- ik had geen stevig bark maar eerder een smeu?ge, komt dit door het verstuiven van de appelsap of teveel geinjecteerd?
- stuk schouderblad kwam er gemakkelijk uit dus daar ben ik tevreden over, vlees was niet droog
- smaak?(nu word ik waarschijnlijk verbannen van het forum) ik vond dit goed maar heb niet echt het wow gevoel dat ik hier op het forum lees, ik heb een beetje gerookt met appelhout omdat ik zelf niet echt van zwaar gerookt vlees hou, misschien heeft dit de smaak teveel beinvloed voor mij.
- dit was een testrun voor een feestje eind deze maand (25 personen) maar nu twijfel ik of dit wel voor iedereen is weggelegd, het zijn niet echt mensen die veel q'en. misschien hou ik best bij ribs.
- al bij al een mooie ervaring.





geen broodje in huis dan maar in een wrap gedaan om te proeven
