Afgelopen zaterdag was het dan zover: mijn eerste pulled pork sessie, en ook voor het eerst mijn offset smoker in gebruik.....een verslag ( foto's staan onder het verslag)
Afgelopen donderdag bij de Makro een procureur aangeschaft van 2,3 kg, rustig aan voor een eerste PP
Vrijdagmiddag gestart met marineren en injecteren, met dank aan Noskos' receptuur
Nachtje in de koelkast en zaterdagmorgen is het zover
9.00 eerste weber longlasting briketten in de starter , op de briketten kom ik nog terug
Rond 9.45u gaat het stukkie varkensnek er dan toch echt op bij een mooie temperatuur van 120 graden Celsius.
Eerste uren gaan goed, maar ik moet wel heel regelmatig nieuwe hete briketten aanvoeren om de temp goed te houden. Geen punt komt goed
Na 5 uur nog geen 74 graden maar het is tijd voor glazeren
Nog 2 uur verder tijd om het aluminium folie erbij te halen
Dan gaat het snel, een uurtje later bereiken we de kerntemperatuur van 88 graden Celsius
Uurtje wachten en dan pullen!!!!
Eindsaus erdoor en smullen maar, sorry voor het halve broodje op de foto.....had honger
Mooie sessie van 8 uur plus 1 wachten, maar zoals gezegd, in de offset was het erg moeilijk om de temperatuur aan te houden, moest veel briketten aanvoeren, waardoor er volgens mij ook verstikking optrad
Iemand de gouden tip voor brandstof in een offset smoker?
Afgelopen donderdag bij de Makro een procureur aangeschaft van 2,3 kg, rustig aan voor een eerste PP
Vrijdagmiddag gestart met marineren en injecteren, met dank aan Noskos' receptuur
Nachtje in de koelkast en zaterdagmorgen is het zover
9.00 eerste weber longlasting briketten in de starter , op de briketten kom ik nog terug
Rond 9.45u gaat het stukkie varkensnek er dan toch echt op bij een mooie temperatuur van 120 graden Celsius.
Eerste uren gaan goed, maar ik moet wel heel regelmatig nieuwe hete briketten aanvoeren om de temp goed te houden. Geen punt komt goed
Na 5 uur nog geen 74 graden maar het is tijd voor glazeren
Nog 2 uur verder tijd om het aluminium folie erbij te halen
Dan gaat het snel, een uurtje later bereiken we de kerntemperatuur van 88 graden Celsius
Uurtje wachten en dan pullen!!!!
Eindsaus erdoor en smullen maar, sorry voor het halve broodje op de foto.....had honger
Mooie sessie van 8 uur plus 1 wachten, maar zoals gezegd, in de offset was het erg moeilijk om de temperatuur aan te houden, moest veel briketten aanvoeren, waardoor er volgens mij ook verstikking optrad
Iemand de gouden tip voor brandstof in een offset smoker?






