- Berichten
- 25
Tijd voor een eerste post, en maar meteen de eerste Beer Can Chicken it is! Nog niet eerder gemaakt (überhaupt) maar perfect gelukt. Hele gerechten op tafel zetten is nog wat wennen voor me maar ook dat is dit keer gelukt.
Ingesmeerd met olijfolie, daarna de sweet bones ‘n butts rub erop. Bleek achteraf wel dusdanig overheersend dat t nogal veel weg had van mijn vorige gerechten. Iemand en goeie tip voor een rub/kruiden voor de volgende keer?
Passend bij het weer, fijn witbiertje in de houder. Ik proefde er zoals door velen voorspeld niet echt iets van terug maarja, zo’n Erdinger is groot genoeg om iets te missen voor ‘het verhaal’.
Om dan maar te eindigen met het poppetje in de big green egg. Kort na deze foto besefte ik mij dat ik al over de temperatuur zat maar ik had de alarmpjes geassocieerd met het openen van de deksel
— net iets te hoog uitgekomen waardoor de beiden kippenborsten net iets te droog waren maar nog steeds prima te versmaden.
Daaropvolgend dus de kip gelijk op tafel gezet en even kort op direct de bimi en mais verder gegrild. Geen foto meer helaas want toen nam de hectiek nogal toe met de twee jonge kids, rondzwervend heet keramiek en gietijzer. Uiteindelijk sinds lange tijd weer eens heerlijk genoten van ‘gewoon’ een stukje kip!
Ingesmeerd met olijfolie, daarna de sweet bones ‘n butts rub erop. Bleek achteraf wel dusdanig overheersend dat t nogal veel weg had van mijn vorige gerechten. Iemand en goeie tip voor een rub/kruiden voor de volgende keer?
Passend bij het weer, fijn witbiertje in de houder. Ik proefde er zoals door velen voorspeld niet echt iets van terug maarja, zo’n Erdinger is groot genoeg om iets te missen voor ‘het verhaal’.
Om dan maar te eindigen met het poppetje in de big green egg. Kort na deze foto besefte ik mij dat ik al over de temperatuur zat maar ik had de alarmpjes geassocieerd met het openen van de deksel

Daaropvolgend dus de kip gelijk op tafel gezet en even kort op direct de bimi en mais verder gegrild. Geen foto meer helaas want toen nam de hectiek nogal toe met de twee jonge kids, rondzwervend heet keramiek en gietijzer. Uiteindelijk sinds lange tijd weer eens heerlijk genoten van ‘gewoon’ een stukje kip!