- Berichten
- 537
Ik heb al een tijdje een paar makreelfilets in de vriezer liggen van bbquality. De mrs. is niet zo gek op dat visje, maar omdat ik dit weekend het rijk voor mezelf heb, stond vandaag de makreel op het menu.
Terwijl de ketel naar de 100 graden ging, de filetjes rijkelijk bestrooid met gekruid grof zeezout. Toen de ketel op temperatuur was, flink wat appelhout erop gegooid en de makreel erbij.
Ik had al wat rondgelezen en zag tijden van 30 minuten staan, dus dat heb ik in eerste instantie aangehouden. Na een half uurtje vond ik de kerntemperatuur echter toch wel aan de lage kant. Het is immers geen zalm die er met 45 graden af mag. Ik had voor makreel een kerntemperatuur gevonden van 65 graden.
Na ongeveer een uur was de kerntemperatuur 62 graden en vond ik het wel welletjes. Ik had trek B-)
De visjes er afgehaald en op het bordje.
Sowieso gaf het een kick om zelf een makreel te roken in plaats van het kant-en-klaar te kopen.
Natuurlijk zijn er na de eerste keer altijd verbeterpuntjes
Maar het was bijzonder lekker en het smaakt zeker naar veel meer. Een heerlijke rooksmaak en het kon naar mijn smaak toch zeker wel concurreren met de winkelmakreel
Volgende keer weer. Bedankt voor het kijken.
Terwijl de ketel naar de 100 graden ging, de filetjes rijkelijk bestrooid met gekruid grof zeezout. Toen de ketel op temperatuur was, flink wat appelhout erop gegooid en de makreel erbij.

Ik had al wat rondgelezen en zag tijden van 30 minuten staan, dus dat heb ik in eerste instantie aangehouden. Na een half uurtje vond ik de kerntemperatuur echter toch wel aan de lage kant. Het is immers geen zalm die er met 45 graden af mag. Ik had voor makreel een kerntemperatuur gevonden van 65 graden.
Na ongeveer een uur was de kerntemperatuur 62 graden en vond ik het wel welletjes. Ik had trek B-)

De visjes er afgehaald en op het bordje.

Sowieso gaf het een kick om zelf een makreel te roken in plaats van het kant-en-klaar te kopen.
Natuurlijk zijn er na de eerste keer altijd verbeterpuntjes
- Ik vond de makreel toch wel wat te gaar naar mijn smaak. Volgende keer een paar graden lager, of gewoon 45 minuten aanhouden
- Recepten gaven aan rijkelijk bestrooien met zout, maar dat heb ik toch iets te enthousiast gedaan. Het was erg zout. Dus volgende keer toch wat minder B-)
Maar het was bijzonder lekker en het smaakt zeker naar veel meer. Een heerlijke rooksmaak en het kon naar mijn smaak toch zeker wel concurreren met de winkelmakreel

Volgende keer weer. Bedankt voor het kijken.