- Berichten
- 231
Vandaag de eerste poging tot een Beer Can Chicken te maken. Ik begon met een pekel badje voor de kip. Die heb ik zo'n drie uurtjes erin gehad. Daarna droog gemaakt en onder de huid geinjecteerd met een mengsel van gesmolten boter en de dry rub voor de kip. Daarna heb ik hem in de rub gezet. Ik heb een rub gebruikt van Kosmos, Honey Chiplotle Killer Bee. Zoet maar met een pit erin. Nog wat rub in de kip gedaan met wat verse kruiden, waarna ik de kip op het blik gezet hebt.

In de tussen tijd heb ik de Joe aangestoken en de temperatuur op 180gr indirect gebracht. Voor devrook smaak heb 1 chunk hickory gebruikt. Om 16:15 de kip op de Joe. We wilde naast de kip wat hasselback aardappeltjes. Ik heb hiervoor het recept toegepast van Jort Althuizen, welk beschreven staat in het No Worries BBQ-boek. Deze heb ik er op 16:45 uur erbij gezet.


Als derde heb ik nog gevulde portabello's gemaakt, en wat geroosterde aubergine. Rond half vijf was de kip temperatuur. Echter de aardappelen waren nog verre van gaar. Ik heb toen de kip eraf gehaald, en de aardappelen nog een kwartier laten liggen. Uiteindelijk zijn we om kwart voor zes gaan eten.



Het resultaat, de kip was zeker goed te doen. Maar ik heb zelf al wat aandachtspunten die de volgende keer anders ga doen. De kip niet meer in een bak. Ik vermoed dat de warmte niet goed aan de onderkant van de kip komt. Daarbij doordat ik de aardappelen erbij gelegd had, moest de kip naar de zijkant. Hierdoor is de linkerkant wat harder gegaan dan de rechterkant. Dus de volgende keer, de kip zonder bak in het midden, waardoor er genoeg ruimte voor de rest over blijft. Of ik nog een keer de kip injecteer met het mengsel van boter en rub betwijfel ik nog. Ik heb dit trouwens over genomen van het recept op de site van Kamado Joe. Dan blijven de aardappelen nog vraagstuk. Volgens het recept moesten ze 30 tot 40 min. Ze hebben er dik een uur opgelegen, vermoedelijk waren ze te groot. Volgende keer kleinere versies toe passen.
Reacties van de eters, jammer van de aardappelen (kids blij, want er kwam patat bij). Wel hebben ze genoten van de kip. De kids hebben zelfs meer gegeten ervan dan verwacht. Vrouwlief vond het ook heerlijk kippetje...

In de tussen tijd heb ik de Joe aangestoken en de temperatuur op 180gr indirect gebracht. Voor devrook smaak heb 1 chunk hickory gebruikt. Om 16:15 de kip op de Joe. We wilde naast de kip wat hasselback aardappeltjes. Ik heb hiervoor het recept toegepast van Jort Althuizen, welk beschreven staat in het No Worries BBQ-boek. Deze heb ik er op 16:45 uur erbij gezet.


Als derde heb ik nog gevulde portabello's gemaakt, en wat geroosterde aubergine. Rond half vijf was de kip temperatuur. Echter de aardappelen waren nog verre van gaar. Ik heb toen de kip eraf gehaald, en de aardappelen nog een kwartier laten liggen. Uiteindelijk zijn we om kwart voor zes gaan eten.



Het resultaat, de kip was zeker goed te doen. Maar ik heb zelf al wat aandachtspunten die de volgende keer anders ga doen. De kip niet meer in een bak. Ik vermoed dat de warmte niet goed aan de onderkant van de kip komt. Daarbij doordat ik de aardappelen erbij gelegd had, moest de kip naar de zijkant. Hierdoor is de linkerkant wat harder gegaan dan de rechterkant. Dus de volgende keer, de kip zonder bak in het midden, waardoor er genoeg ruimte voor de rest over blijft. Of ik nog een keer de kip injecteer met het mengsel van boter en rub betwijfel ik nog. Ik heb dit trouwens over genomen van het recept op de site van Kamado Joe. Dan blijven de aardappelen nog vraagstuk. Volgens het recept moesten ze 30 tot 40 min. Ze hebben er dik een uur opgelegen, vermoedelijk waren ze te groot. Volgende keer kleinere versies toe passen.
Reacties van de eters, jammer van de aardappelen (kids blij, want er kwam patat bij). Wel hebben ze genoten van de kip. De kids hebben zelfs meer gegeten ervan dan verwacht. Vrouwlief vond het ook heerlijk kippetje...
Laatst bewerkt: