BasBQ
Beef en Steak

Eerste pizza's van de Ooni Koda 12

Jim010

Sprokkelaar
Berichten
30
Vanavond de eerste pizza's gemaakt op mn Ooni koda 12.

Voor het gemak de deegbollen gekocht en daarna zelf uitgedrukt en uitgevouwen.

Ik leek een klein beetje bloem smaak te proeven van het uitdrukken maar volgens mn vrouw was het niet zo.

Iemand nog tips?
e6d75a0cf9d91a31195dbc84b8ac028f.jpg
f31a56d01768ec9122faf7955d3be325.jpg
ca8555b941745e1724e00b0c3114d20f.jpg
dada1c8cda2bc974525065fdf9d5abb4.jpg
2ad94297818fe779f8b97ab3ff899411.jpg
a1b308a2b9da2c94f2a784b4245a11bf.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-S906B met Tapatalk
 
Die zien er goed uit!

Wellicht de volgende keer de brander wat lager zetten bij het bakken. Dan heb je wat meer tijd voor hij verbrand.
 
@Zzzjon dat noemen ze ‘leapordspots’ dit hoort bij een echte Italiaanse pizza.
Deze zijn bijzonder mooi

Ok, ze leken me er nogal verbrand uit zien.
(De eerste foto)
Verkeer gezien dan.
 
Tip semolina gebruiken, heeft een iets grovere structuur dan bloem.
Maakt het uitdrukken van je bollen nog makkelijker en glijdt ook makkelijker terug van je deeg.
Zien er voor de rest heerlijke pizza's uit.
 
Ik gebruik bloem bij uitdrukken/stretchen en als hij de juiste vorm heeft wat mais gries op de pizzaschep om het deeg op leggen alvorens ik begin met beleggen.
c2462e342306454832ffa1a25781ca8c.jpg
 
Tip semolina gebruiken, heeft een iets grovere structuur dan bloem.
Maakt het uitdrukken van je bollen nog makkelijker en glijdt ook makkelijker terug van je deeg.
Zien er voor de rest heerlijke pizza's uit.
Bedankt voor de tip!
 
Ik gebruik bloem bij uitdrukken/stretchen en als hij de juiste vorm heeft wat mais gries op de pizzaschep om het deeg op leggen alvorens ik begin met beleggen.
c2462e342306454832ffa1a25781ca8c.jpg
Bedankt voor de tip! Doet dat niks ad aan de smaak?
 
Bedankt voor de tip! Doet dat niks ad aan de smaak?
Nee, waarschijnlijk gebruikt jouw lokale pizzabakker dat ook wel.

Was de bodem ook mooi gekleurd?
Als die te rauw is kan je die smaak ook krijgen natuurlijk.
Verder is het goed om zo min mogelijk bloem mee te schuiven de ooni in.
Als je tong op een hoopje bloem terecht komt is het echt een onprettig gevoel.

Dit is ook de reden dat de duurdere spatels geperforeerd zijn, door wat heen en weer te schudden verlies je dan het overtollige bloem/semolina.
 
Nee, waarschijnlijk gebruikt jouw lokale pizzabakker dat ook wel.

Was de bodem ook mooi gekleurd?
Als die te rauw is kan je die smaak ook krijgen natuurlijk.
Verder is het goed om zo min mogelijk bloem mee te schuiven de ooni in.
Als je tong op een hoopje bloem terecht komt is het echt een onprettig gevoel.

Dit is ook de reden dat de duurdere spatels geperforeerd zijn, door wat heen en weer te schudden verlies je dan het overtollige bloem/semolina.
Vanavond geprobeerd met het maismeel en meel smaak was inderdaad weg. Bodem was ook aardig gekleurd.

Gaat steeds beter zo

8b9f91853988ec4736eb65dfd46344af.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-S906B met Tapatalk
 
Ziet er goed uit hoor!
 
Lekker zeg! Ziet er echt goed uit. Binnenkort maar weer eens pizza maken

Verstuurd vanaf mijn CPH2065 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan