BasBQ
Beef en Steak

Eerste MOINK ballen

 

ruudbosch

Kooltjesharker
Berichten
212
Vandaag voor het eerst de MOINK ballen gemaakt.... en wat een succes. Heerlijk!! Die komen zeker vaker op de Q te liggen!

Eerst de Basis BBQ Rub van Noskos gemaakt:

9A5F7D26-DFB8-4964-9219-E14470953426_zpstik1lakg.jpg


Hierna alle ingredi?nten met het gehakt gemengd:

A8588951-272F-469D-9E44-C7119D21C819_zpse02khuix.jpg


En lekkere balletjes van gedraaid:

BEF5E9BD-DD3C-4943-9950-2F0C905F8D8F_zpslklm0duz.jpg


Wat Rub erover en gewikkeld In ontbijtspek:

6E37CC95-6266-4284-B6C3-92F7A5BBCDDF_zpsna5ipua0.jpg


Even in de koelkast gezet en op het eind van de middag op de Q gelegd met wat rookhout. Kon ik gelijk mijn nieuwe thermometer van de Blokker uitproberen:

AF5BE118-5BD1-433E-94A7-F37FF8944EC3_zpsdbekdrpa.jpg


Na ongeveer een uurtje indirect op 120 graden C. (de thermometer werkte dus prima) de ballen ingesmeerd met BBQ-saus:

BDDCDA08-7C51-42EC-9034-76D504E7C5D4_zps73x08fc5.jpg


Nog een kwartiertje op de Q laten liggen en dit is het resultaat:

B05E31B3-26E7-4F4D-A6DC-AE007899225B_zps5gvbf10e.jpg


Erg lekker!!! 
 
Altijd goed die ballen!!!    B-)
 
Zo, jij hebt lekkere glimmende ballen!
 
Jij hebt lekkere ballen!
 
Nice balls! En mooie plaatjes!
 
Ook maar weer eens maken.
Krijg er gelijk zin in na het zien van je heerlijke ballen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan