- Berichten
- 41
Na m’n eerste keer ribs en bavette-rollade op de Kamado was het nu tijd voor m’n eerste kippetje van de Masterbuilt. Twee mooi scharrelkippen van vriend Erik hier uit het dorp gescoord. Fokt ze zelf op op de boerderij en na de slacht komen ze weer terug. Lekkere uitloopkippen, circa 1,2 kilo per stuk.
In de honey-chipotle rub gezet waarna de dames een paar uurtjes hun zonden mochten overpeinzen de koeling.
Onlangs een kiphouder meegenomen van de Sligro. Past wel een olifant op dus eerdaags even kijken voor slagje kleiner. Zoon wilde ook mee eten dus kip 2 moest even op een colablik gaan zitten.
Kamado opgestookt naar 155 graden. Blokje kers erbij en thermometer in de borsten. Lekker laten garen. Twee bakjes aardappelpartjes met olie, zout, knoflook en paprika het laatste uur mee laten bakken. Dome laatste half uur een tikkie extra gegeven richting 180 graden. Kip 1 was net wat eerder gaar dan de ander, vandaar de twee pennen in 1 kip op de foto. Na in totaal 5 Amsteltjes konden ze eraf.
Korstje heerlijk knapperig, vlees botermals. Heerlijk en zo simpel. We hebben genoten. Volgende keer ander rubje proberen voor de smaak, of aflakken laatste drie kwartier. Lijkt me ook lekker. Morgen voor oudjaarsavond lekker 2 kilo boutjes op de Q.
Foto’s maken is niet m’n sterkste punt maar vind het leuk om te delen. Cheers
In de honey-chipotle rub gezet waarna de dames een paar uurtjes hun zonden mochten overpeinzen de koeling.
Onlangs een kiphouder meegenomen van de Sligro. Past wel een olifant op dus eerdaags even kijken voor slagje kleiner. Zoon wilde ook mee eten dus kip 2 moest even op een colablik gaan zitten.
Kamado opgestookt naar 155 graden. Blokje kers erbij en thermometer in de borsten. Lekker laten garen. Twee bakjes aardappelpartjes met olie, zout, knoflook en paprika het laatste uur mee laten bakken. Dome laatste half uur een tikkie extra gegeven richting 180 graden. Kip 1 was net wat eerder gaar dan de ander, vandaar de twee pennen in 1 kip op de foto. Na in totaal 5 Amsteltjes konden ze eraf.
Korstje heerlijk knapperig, vlees botermals. Heerlijk en zo simpel. We hebben genoten. Volgende keer ander rubje proberen voor de smaak, of aflakken laatste drie kwartier. Lijkt me ook lekker. Morgen voor oudjaarsavond lekker 2 kilo boutjes op de Q.
Foto’s maken is niet m’n sterkste punt maar vind het leuk om te delen. Cheers
Laatst bewerkt: