Beef en Steak

Eerste keer Tomahawk

 
 

BasB

Kooltjesharker
Berichten
224
Vandaag voor het eerst Tomahawk gemaakt.

Vanochtend gestart met het vlees uit de vriezer halen.
Rond half 4 heb ik de barbecue aangestoken om deze op te laten lopen naar een temperatuur van zo'n 120 graden.
Om 16.00 uur heb ik de Tomahawk op de barbecue gelegd.
Rond 17.30 had het vlees een temperatuur van 48 graden, waarna ik het er heb af gehaald.
Vervolgens de schuiven wat verder opengezet om de barbecue naar een temperatuur van ruim 200 graden te brengen.
Vervolgens heb ik vlees voorzien van een goede korst
Hierna heeft het vlees nog 10 minuten mogen rusten en heb ik het aangesneden.

Conclusie, wat een heerlijk stuk vlees.
Dit gaan we zeker nog vaker doen 😄
1000019299.jpg
1000019300.jpg
1000019301.jpg
1000019302.jpg
1000019303.jpg
 
Ziet er heerlijk uit!!
 
  • Leuk
Waarderingen: BasB
Het blijft toch een machtig stukje vlees om zo op de Bbq te maken.
Heerlijk Bas 😋
 
  • Leuk
Waarderingen: BasB
Ik zie ze vaak met een langer bot voorbij komen maar dat maakt dit niet minder lekker. Mooi gedaan hoor! Krijg er spontaan zin in.
 
  • Leuk
Waarderingen: BasB
FanBastisch!
 
  • Haha
Waarderingen: BasB
Het blijft toch een prachtig stukje vlees zo op de Bbq. Het laatste deel mik ik hem rechtstreeks in het vuur op de kolen...Jammiiiiii
 
  • Leuk
Waarderingen: BasB
Terug
Bovenaan Onderaan