BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer spareribs

 

Tijmen

Kooltjesharker
Berichten
151
Vandaag ga ik voor de eerste maal spareribs maken op mijn Bastard. Ik ga voor de indirecte methode (3 a 4 uur denk ik?) met pruimenboom chunks. De laatse 30 minuten met saus. Gisterenavond de saus en rub gemaakt. Over een uurtje gaat het ei aan, zin in!!

20200611_224919.jpg
 
Dat gaat lekker eten worden straks, wat ga je erbij serveren🤔
 
Kak. Ik was een klein uurtje weg om de kids te halen had het ei mooi op 110 °C . Kom ik terug staat ie op 162 °C. Heb ze er maar af gehaald. Straks nog maar opwarmen en half uurtje met saus. Hopen dat ze toch smaken en niet uitgedroogd zijn...

20200612_151318.jpg
 
Eindresultaat en smeulende puinhopen. Tevens goede les voor vgende keer. Minder kolen gebruiken en de bastard rustiger op temperatuur laten komen. Al met al redelijk tevreden met het eindresultaat.

20200612_182248.jpg


20200612_182238.jpg


20200612_180151.jpg
 
Jum Jum jum, lekkerder met of zonder saus?

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Die zien er geweldig uit.
Zal zeker gesmaakt hebben
 
Weer een dag goed besteedt 🙂
 
Met saus was lekkerder. Die hou ik erin voor de volgende keer. Alleen wel iets minder Chipotle peper erin, vinden de kinderen het ook lekker.

Wat is je recept voor de saus? Ga zelf over een tijdje ook experimenteren dus lees en leer graag mee


Verzonden met rooksignalen vanaf mijn Primo Oval XL (nouja, zodra ik ‘m gekocht heb dan )
 
Wat is je recept voor de saus? Ga zelf over een tijdje ook experimenteren dus lees en leer graag mee


Verzonden met rooksignalen vanaf mijn Primo Oval XL (nouja, zodra ik ‘m gekocht heb dan )

1 rode ui (fijn gesnipperd)
2 tenen knoflook (fijn gesnipperd)
Olijfolie (om ui en knoflook te fruiten)
700 ml passata di pomodoro
50 ml appelcider azijn
3 a 4 eetlepels chipotle pepers in adobesaus
80 a 100 gram bruine basterd suiker
2 a 3 eetlepels schenk stroop
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels worcestersaus
2 theelepels liquid smoke
zwarte peper en zout naar smaak

- Ui paar minuten fruiten in olijfolie
- Knoflook toevoegen en 2 minuten meefruiten
- Passata toevoegen
- Daarna de rest tijdens roeren toevoegen
- Op zacht vuur al roerende laten pruttellen todat saus wat dikker is.
- Eventueel met staafmixer stukjes ui en pepertjes fijnmalen (doe ik zelf niet)



20200610_213911.jpg
 
1 rode ui (fijn gesnipperd)
2 tenen knoflook (fijn gesnipperd)
Olijfolie (om ui en knoflook te fruiten)
700 ml passata di pomodoro
50 ml appelcider azijn
3 a 4 eetlepels chipotle pepers in adobesaus
80 a 100 gram bruine basterd suiker
2 a 3 eetlepels schenk stroop
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels worcestersaus
2 theelepels liquid smoke
zwarte peper en zout naar smaak

- Ui paar minuten fruiten in olijfolie
- Knoflook toevoegen en 2 minuten meefruiten
- Passata toevoegen
- Daarna de rest tijdens roeren toevoegen
- Op zacht vuur al roerende laten pruttellen todat saus wat dikker is.
- Eventueel met staafmixer stukjes ui en pepertjes fijnmalen (doe ik zelf niet)



Bekijk bijlage 3326

Top, ga ik even noteren voor het geval dat Maar je vond de chipotle iets teveel voor de kids dus? Denk dat mijn wederhelft ook wel iets minder peper wil.

Toch even liquid smoke opzoeken, de rest heb ik wel in huis (en de pepertjes zijn bij de Appie te vinden als ik het goed zag)!


Verzonden met rooksignalen vanaf mijn Primo Oval XL (nouja, zodra ik ‘m gekocht heb dan )
 
Terug
Bovenaan Onderaan