BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer spareribs op de Easterwood methode

Cherrywood

Pitmaster
 
 
 
Berichten
694
Tot nu toe de spareribs gemaakt op de 3-2-1 methode. Overigens nooit de volledige tijden maar wel met inpakken.
Door ervaringen hier op het forum wel nieuwsgierig geworden naar de Easterwood methode.

Had nog een streng in de vriezer liggen:
Backribs van "Swift"
Zagen er prima uit. Lekker dik bevleesd
- ribs droog gedept en lekker ingemasseerd met mayonaise.
- gerubbed met Noskos pulled pork mix.
En na 6 uurtjes op de BBQ:
7c50f11244f82aaf513c2e2e9131ffe9.jpg


BBQ indirect en klaar gemaakt voor de 160 graden.
Rookhout appel en kers beide een blokje.
Ribs erop en in ca 30 minuten naar de 160 graden.
Dit 90 minuten vast gehouden. Na wat prikken besloten hier nog een 20 minuten bij te doen.
Waren best dikke ribben.
Het resultaat voor aflakken na 110 minuten:
3c0c359b590ba0602d8741426e8c6407.jpg


Afgelakt met een mix van 4 delen Noskos bbqsaus. 2 delen Ketjap Manis en een tl siracha. En nog 30 minuten laten drogen
9f4fd27c0826969342bb5b1f3dbbeb60.jpg

Resultaat:
ecc14bce6b98b6945f8c60fcbbef8067.jpg


Vlees had duidelijk meer "bite" dan bij mijn 3-2-1 bereiding. Kwam wel heel mooi van het bot. Het was gewoon een heerlijke rib.
Gewoon lekker gegeten.

Interessante discussie aan tafel.......
Dochterlief vond het "te vlezig" en geeft de voorkeur aan de "3-2-1" .
Beide zoons hebben een duidelijke voorkeur voor de Easterwood ribs.
Echtgenote is geen liefhebber van ribs en krijgt daarom altijd een stukje zalm... (Is mooi te bereiden tijdens het aflakken) maar heeft in deze dus geen mening
Ik heb eigenlijk geen voorkeur, vindt beide bereidingen zeer smakelijk. Easterwood scheelt wel in "gedoe" (niet inpakken)...

Ik ga toch maar eens proberen of ik op zijn Easterwoods met wat langer doorgaren dochterlief te breiden kan stellen....

-wordt vervolgd-




Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
16.257
Mooi verslag. Lekker experimenteren en uitzoeken wat je het lekkerst vindt
 

Cherrywood

Pitmaster
 
 
 
Berichten
694
Dank je. Ze vonden het verhaal achter de methode ook erg interessant.
Heb ik ze toch nog een stukje cultuur bij kunnen brengen

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 

Wilco-G

Stoker
 
Berichten
448
Fijne ribbetjes hoor en mooie plaatjes.
Zo heeft ieder zijn / haar voorkeur en dat is maar goed ook ;)
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.315
Er worden zo wat eisen aan je gesteld
Maar deze ziet er goed uit
 
Bovenaan Onderaan