- Berichten
- 3.167
Ahhhh wat een lekker weer was het zaterdag.
Donderdag avond een kilo drumsticks en 4 spareribs gekocht bij de Hanos. Zaterdag eens lekker de wsm aan!
We wilde mijn schoonouders bedanken voor een jaar opgepast te hebben op onze zoon. Even een verassing, lekker in het zonnetje zetten.
We wilde de chicken lollipops als voorgerecht serveren, en de ribben met coleslaw en friet als hoofdgerecht. Als nagerecht hadden we warm rood fruit met zelfgemaakt yoghurtijs en een kletskop. Helaas van het toetje heen foto...
Vrijdag avond begonnen met de coleslaw. Je kan zeggen wat je wilt, maar die coleslaw van dominique is unbeatable. Dit keer echt 100% het recept aangehouden, en hij is nog nooit zo lekker geweest;
Zaterdag begonnen om 12.30 om de wsm aan te steken. Firestartertje aan en de schaal volgegooid met ecobrasa.
Toen werd t tijd om de ribben te ontvliezen. Hiermee kwam ik erachter dat het 2 ribben per pak waren, dus de andere 2 pakjes dicht gelaten en in de vriezer gemikt. Haha, ja zeg der maar van wat je wilt...
Nieuwe shaker uit geprobeerd evenals de spareribs kruiden van onze Noskos. Shaker is een top product, kruiden zijn erg lekker!
Toen mochten ze erop, firestarter wel erg heet omdat het wat langer duurde met ontvliezen etc.. maar goed, we konden beginnen.
3 chuncks appelhout erin en gaan. Een goed half jaar terug het ribbenrek van Weber gekregen voor m'n verjaardag, dus die mocht eindelijk gebruikt worden.
Even een screenshot van een filmpje;
Alles zag er rozekleurig uit tot dit moment.. WSM was van 90 graden rustig aan t stijgen, dus ik ging verder om de drumsticks om te toveren tot chicken lollipops.
Meestal worden deze gemaakt met BBQ kruiden, en BBQ saus.. gezien ik dat ook al bij de ribben had wilde ik de kiplollies anders maken. Ik heb het recept gebruikt van de Teriyaki bonen balletjes die ik hier eerder gemaakt heb. Dus de kip ingekruid met zout, cayennepoeder, uienpoeder en knoflook poeder. Mengseltje gemaakt en over de kip gestrooid.
Dat kon weer terug de koelkast in, eens kijken hoe het met de wsm gaat die lekker 2 uur bezig was geweest..
135 graden!
Paniek, alles dicht beneden!
136, 137, 138, 139, 140.. 145!
Grrr...
Dan maar brandstof eruit.. deurtje open en de WMT erbij gezet om de kooltjes in te kunnen stikken.
Maar ik weet wel beter.. zuurstof geïntroduceerd en toen ging t helemaal mis.
Ondertussen was de WMT wel mooi op 110, dus gezien ik toch een mooi rekje gebruikte, het zo van de WSM naar de WMT geplaatst.
De wsm helemaal afgesloten ook boven, en kreeg gelukkig eindelijk weer een dalende lijn..
Nou, nog een half uurtje dan mogen ze ingepakt worden.. voor het inpakken even gekeken en de schade bleek een stuk minder groot dan gedacht;
Na het inpakken met appelsap de ribben weer terug naar de WSM, die gelukkig weer rustiger geworden was.. de WMT weer wat heter laten om klaar te krijgen voor de kiplollies.
Voor de kiplollies heb ik vervolgens ook de teriyaki saus gemaakt uit hetzelfde recept; 50ml ketjap Manis, 45ml honing, 1tl olie en 1tl maizena. Even warm laten worden om de maizena op te lossen.
Het werd ondertussen wel tijd om de kipjes erop te zetten. Ik heb ze eerlijk gezegd neergelegd, vind het zonde om een halve hap eraf te snijden alleen maar zodat ze rechtop staan.. pannetje mee naar buiten en smeren maar!
Het wordt al vroeg donker zeg.. na 3 of 4 keer smeren was de saus op, en de kipjes hadden bijna de temperatuur bereikt.. perfecte hoeveelheid dus!!
Ondertussen was er weer 2 uur verstreken en mochten de ribben uit de folie, weer terug in hun blootje
Thermometer: "Pieeeepppp!"
De kippies zijn klaar!
2 stuks pp als voorgerecht, bestrooid met sesamzaad en lenteui;
Teriyaki chicken lollipops? Yes please! Combinatie heeft enorm goed gewerkt.
Snel een sausje tegen de ribben aan (wederom die van Noskos)..
Een kleine man naar bed, glaasje wijn verder, en we konden de ribben gaan verslinden!
Met beleid uit het rek gehaald en mee naar binnen genomen;
2 strengen apart gehouden om in te vriezen, 2 racks voor 3 personen moet genoeg zijn.
Geserveerd met de gigantisch lekkere coleslaw van @Dominique , een frietje erbij. Smikkelen zeg.
Volgende keer hoop ik wel op meer rook, maar die gooi ik de volgende keer iets beter op de kolen ipv achteraf door het deurtje. Ze mochten ook iets malser/sappiger van mij, maar mijn gasten waren er dol op! Saus van @noskos , die ff gekarameliseerd is.. pfff hou op zeg. Toch nog wat van de achtergebleven ribs gesnoept en het was in een woord geweldig.
En het toetje was ook top, maar zoals gezegd geen foto's.. we hadden bevroren aardbeien en zwarte bessen in een braadslede gedaan en opgewarmd, vervolgens in een kommetje met yoghurt ijs en een kletskop. Net zo lekker smullen zeg.
Bedankt voor het lezen weer!
Donderdag avond een kilo drumsticks en 4 spareribs gekocht bij de Hanos. Zaterdag eens lekker de wsm aan!
We wilde mijn schoonouders bedanken voor een jaar opgepast te hebben op onze zoon. Even een verassing, lekker in het zonnetje zetten.
We wilde de chicken lollipops als voorgerecht serveren, en de ribben met coleslaw en friet als hoofdgerecht. Als nagerecht hadden we warm rood fruit met zelfgemaakt yoghurtijs en een kletskop. Helaas van het toetje heen foto...
Vrijdag avond begonnen met de coleslaw. Je kan zeggen wat je wilt, maar die coleslaw van dominique is unbeatable. Dit keer echt 100% het recept aangehouden, en hij is nog nooit zo lekker geweest;
Zaterdag begonnen om 12.30 om de wsm aan te steken. Firestartertje aan en de schaal volgegooid met ecobrasa.
Toen werd t tijd om de ribben te ontvliezen. Hiermee kwam ik erachter dat het 2 ribben per pak waren, dus de andere 2 pakjes dicht gelaten en in de vriezer gemikt. Haha, ja zeg der maar van wat je wilt...
Nieuwe shaker uit geprobeerd evenals de spareribs kruiden van onze Noskos. Shaker is een top product, kruiden zijn erg lekker!
Toen mochten ze erop, firestarter wel erg heet omdat het wat langer duurde met ontvliezen etc.. maar goed, we konden beginnen.
3 chuncks appelhout erin en gaan. Een goed half jaar terug het ribbenrek van Weber gekregen voor m'n verjaardag, dus die mocht eindelijk gebruikt worden.
Even een screenshot van een filmpje;
Alles zag er rozekleurig uit tot dit moment.. WSM was van 90 graden rustig aan t stijgen, dus ik ging verder om de drumsticks om te toveren tot chicken lollipops.
Meestal worden deze gemaakt met BBQ kruiden, en BBQ saus.. gezien ik dat ook al bij de ribben had wilde ik de kiplollies anders maken. Ik heb het recept gebruikt van de Teriyaki bonen balletjes die ik hier eerder gemaakt heb. Dus de kip ingekruid met zout, cayennepoeder, uienpoeder en knoflook poeder. Mengseltje gemaakt en over de kip gestrooid.
Dat kon weer terug de koelkast in, eens kijken hoe het met de wsm gaat die lekker 2 uur bezig was geweest..
135 graden!
Paniek, alles dicht beneden!
136, 137, 138, 139, 140.. 145!
Grrr...
Dan maar brandstof eruit.. deurtje open en de WMT erbij gezet om de kooltjes in te kunnen stikken.
Maar ik weet wel beter.. zuurstof geïntroduceerd en toen ging t helemaal mis.
Ondertussen was de WMT wel mooi op 110, dus gezien ik toch een mooi rekje gebruikte, het zo van de WSM naar de WMT geplaatst.
De wsm helemaal afgesloten ook boven, en kreeg gelukkig eindelijk weer een dalende lijn..
Nou, nog een half uurtje dan mogen ze ingepakt worden.. voor het inpakken even gekeken en de schade bleek een stuk minder groot dan gedacht;
Na het inpakken met appelsap de ribben weer terug naar de WSM, die gelukkig weer rustiger geworden was.. de WMT weer wat heter laten om klaar te krijgen voor de kiplollies.
Voor de kiplollies heb ik vervolgens ook de teriyaki saus gemaakt uit hetzelfde recept; 50ml ketjap Manis, 45ml honing, 1tl olie en 1tl maizena. Even warm laten worden om de maizena op te lossen.
Het werd ondertussen wel tijd om de kipjes erop te zetten. Ik heb ze eerlijk gezegd neergelegd, vind het zonde om een halve hap eraf te snijden alleen maar zodat ze rechtop staan.. pannetje mee naar buiten en smeren maar!
Het wordt al vroeg donker zeg.. na 3 of 4 keer smeren was de saus op, en de kipjes hadden bijna de temperatuur bereikt.. perfecte hoeveelheid dus!!
Ondertussen was er weer 2 uur verstreken en mochten de ribben uit de folie, weer terug in hun blootje
Thermometer: "Pieeeepppp!"
De kippies zijn klaar!
2 stuks pp als voorgerecht, bestrooid met sesamzaad en lenteui;
Teriyaki chicken lollipops? Yes please! Combinatie heeft enorm goed gewerkt.
Snel een sausje tegen de ribben aan (wederom die van Noskos)..
Een kleine man naar bed, glaasje wijn verder, en we konden de ribben gaan verslinden!
Met beleid uit het rek gehaald en mee naar binnen genomen;
2 strengen apart gehouden om in te vriezen, 2 racks voor 3 personen moet genoeg zijn.
Geserveerd met de gigantisch lekkere coleslaw van @Dominique , een frietje erbij. Smikkelen zeg.
Volgende keer hoop ik wel op meer rook, maar die gooi ik de volgende keer iets beter op de kolen ipv achteraf door het deurtje. Ze mochten ook iets malser/sappiger van mij, maar mijn gasten waren er dol op! Saus van @noskos , die ff gekarameliseerd is.. pfff hou op zeg. Toch nog wat van de achtergebleven ribs gesnoept en het was in een woord geweldig.
En het toetje was ook top, maar zoals gezegd geen foto's.. we hadden bevroren aardbeien en zwarte bessen in een braadslede gedaan en opgewarmd, vervolgens in een kommetje met yoghurt ijs en een kletskop. Net zo lekker smullen zeg.
Bedankt voor het lezen weer!