BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer rookworst. Maiden run UDS

Bert zei:
A3aan84 zei:
(met ijsklontjes ivm koud verwerken)

Deze kon ik niet goed volgen.
Natuurdarmen verwerk je altijd vanuit lauwwarm water is mij altijd geleerd. Liefst lichaams temperatuur.
Op die temperatuur zijn ze het sterkst en het soepelst. Logisch want daar zijn ze op gemaakt door een eeuwenlange evolutie.

Nietemin zijn het wel mooie worsten geworden.

Ik had ze over van het ijswater van de farce. En omdat ik had gelezen dat alles goed koud verwerkt moest worden heb ik ze bij de darmen gedaan. (Zal het niet meer doen)

Ik heb nog een vraagje betreft het bewaren van darmen. Had nog wat over en heb dit in een bakje met veel zout in de koelkast gezet. Doe ik dat goed?
 
Sessie 2: Gelijk 3 kg. gemaakt. Heb alleen 0,5 gr. kruidnagelpoeder per kg. toegevoegd, de worst grover gehouden en 20 gram coloroso zout gebruikt ipv 25. Hij is zonder hem geweld te hebben erg lekker. Volgens m'n vader is die de laatste keer zinloos geweld.

Foto-GKACLIWV-D.jpg


Foto-LFLNQYLL-D.jpg


Foto-EH487PQB-D.jpg
 
mooi hoor  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan