BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer ribs

 

Beltie

Sprokkelaar
Berichten
37
Na vorige week zaterdag m'n Kamado Joe in elkaar gezet en geprobeerd te hebben, was het dit weekend tijd voor een familiebbq. In de loop van de week spareribs besteld bij de slager en het plan was om 's zondags de familie uit te nodigen. Door de weerberichten het plan omgegooid en kwam de visite zaterdag.

De ribben vrijdagavond in de dry-rub gezet en een nachtje in de koelkast laten staan:
D514FF3A-8354-45CC-9690-432447C5A506_1_201_a.jpeg

Toen langzaam aan de Joe opgestookt tot een graad of 110, roken maar:
6A1D5CBF-3DDE-415E-8732-365AA9156746_1_201_a.jpeg

Na drie uur roken ingepakt in alu-folie:
803FBBD3-9E99-45E5-8CA6-24AE62097A76_1_201_a.jpeg

In de tussentijd is de visite ook aangekomen en werden de eerste biertjes getapt
F5DB85A3-E978-4708-BFB9-4AAAB6246FCB_1_201_a.jpeg

Uiteindelijk, na een uurtje of zes op de Joe, heerlijk mogen genieten van de ribs!
472EE66F-E7C4-4791-8581-8758F85554BD_1_201_a.jpeg


Al met al een geslaagde dag!
@noskos bedankt voor het recept en de rub!
 
Lekker genoten dan gister en de Q lekker vol gehad
 
Heerlijk, jij besteld nooit meer spareribs in een restaurant.
 
Terug
Bovenaan Onderaan