- Berichten
- 548
Eerste gerecht op de Kamado was de beer can chicken. Nu was het tijd voor een eerste keer low&slow: ribs.
Aangeraden werd om de eerste maal gewoon de 3-2-1 aan te houden. Er was echter wat weinig tijd, dus is het een 2,5 - 1,5 - 0,5 geworden.
Het waren 2 St.Louis cuts van elk 1,5kg. Wel in totaal 315g vet afgetrimd. Lijkt me wel veel. Kan ik daar nog iets mee doen?
Paar uurtjes op voorhand ingerubd en in de frigo gezet.
De temperatuur van de bbq heel goed onder controle kunnen houden. Had ik wat schrik voor op voorhand. 2 chunks appel en 1 chunk kers toegevoegd.
Effe vergeten de ribs tussentijds te bevochtigen. Na 2u dan bevochtigd met appelsap en bourbon.
In de folie nog eens bevochtigd en boter en honing toegevoegd.
Tijdens het uit de folie halen, braken de ribs in twee. Dan nog gelakt met bbq saus.
Resultaat waren heel lekkere ribben. Ondanks dat ze in twee braken en de knoken makkelijk los kwamen, hadden ze toch nog veel bite. Ik vond ze lichtjes te droog. Komt dat door het te weinig bevochtigen? Of is dit typisch buikribben? (Heel mn leven baby backs gegeten)
Maar wat een hemelse rooksmaak!! Heb dit nog nooit zo geproefd in ribs.
Als bijgerecht Hasselback met kruidenboter en beetje parmesaan op het einde gemaakt in de Dutch Oven. Bakpapier op de bodem gelegd. Een roostertje zou beter zijn, maar heb ik niet. Begonnen heel hard te bakken op de bodem. Dan de kooltjes onderuit gehaald en enkel nog zijdelings en bovenop kooltjes bijgelegd. Na 1,5u waren ze klaar.
Dag van tevoren ook een coleslaw gemaakt.
Alles bij elkaar een lekkere maal. De dag erop met de paar ribben die over waren nog een broodje gemaakt.
Aangeraden werd om de eerste maal gewoon de 3-2-1 aan te houden. Er was echter wat weinig tijd, dus is het een 2,5 - 1,5 - 0,5 geworden.
Het waren 2 St.Louis cuts van elk 1,5kg. Wel in totaal 315g vet afgetrimd. Lijkt me wel veel. Kan ik daar nog iets mee doen?
Paar uurtjes op voorhand ingerubd en in de frigo gezet.
De temperatuur van de bbq heel goed onder controle kunnen houden. Had ik wat schrik voor op voorhand. 2 chunks appel en 1 chunk kers toegevoegd.
Effe vergeten de ribs tussentijds te bevochtigen. Na 2u dan bevochtigd met appelsap en bourbon.
In de folie nog eens bevochtigd en boter en honing toegevoegd.
Tijdens het uit de folie halen, braken de ribs in twee. Dan nog gelakt met bbq saus.
Resultaat waren heel lekkere ribben. Ondanks dat ze in twee braken en de knoken makkelijk los kwamen, hadden ze toch nog veel bite. Ik vond ze lichtjes te droog. Komt dat door het te weinig bevochtigen? Of is dit typisch buikribben? (Heel mn leven baby backs gegeten)
Maar wat een hemelse rooksmaak!! Heb dit nog nooit zo geproefd in ribs.
Als bijgerecht Hasselback met kruidenboter en beetje parmesaan op het einde gemaakt in de Dutch Oven. Bakpapier op de bodem gelegd. Een roostertje zou beter zijn, maar heb ik niet. Begonnen heel hard te bakken op de bodem. Dan de kooltjes onderuit gehaald en enkel nog zijdelings en bovenop kooltjes bijgelegd. Na 1,5u waren ze klaar.
Dag van tevoren ook een coleslaw gemaakt.
Alles bij elkaar een lekkere maal. De dag erop met de paar ribben die over waren nog een broodje gemaakt.










