Flinkenfugel
Tondelzoeker
- Berichten
- 21
Mijn eerste post m.b.t. bereiden van eten:
Na het in elkaar zetten van de nieuwe BBQ en het doorlopen van de eerste stappen gelijk begonnen aan de gezinsfavoriet de spareribs volgens het recept / methode van Noskos......vorig jaar op de Weber al een aantal keer goed gelukt en op de Traeger net wat relaxter m.b.t. behouden van tempratuur en te volgen via de app. Wat werkt dat ding heerlijk simpel, effectief en goed. Geluk gehad bij mijn vleesadresje dat er net (van die ochtend) verse spareribs binnen waren, prima ribbetjes gescoord.
Eerst de ribben ingesmeerd en voorzien van een rub. Na 3 uurtjes op 105 graden ingepakt in de folie met agavesiroop, bruine suiker en wat boter. Daarna weer 2 uurtjes op 105 graden. Het laatste uurtje de Traeger naar 140 graden gezet en de ribbetjes nog even erop gelegd en voorzien van een laagje bbq-saus. Prima eerste ronde op de Traeger! Op naar het volgende gerecht......pulled chicken staat voor dit weekend op de planning. Binnenkort eens een eigen twist aan de ribbetjes geven....ik ga op zoek naar wat meer pit en me wat meer verdiepen in de side dishes.
Na het in elkaar zetten van de nieuwe BBQ en het doorlopen van de eerste stappen gelijk begonnen aan de gezinsfavoriet de spareribs volgens het recept / methode van Noskos......vorig jaar op de Weber al een aantal keer goed gelukt en op de Traeger net wat relaxter m.b.t. behouden van tempratuur en te volgen via de app. Wat werkt dat ding heerlijk simpel, effectief en goed. Geluk gehad bij mijn vleesadresje dat er net (van die ochtend) verse spareribs binnen waren, prima ribbetjes gescoord.
Eerst de ribben ingesmeerd en voorzien van een rub. Na 3 uurtjes op 105 graden ingepakt in de folie met agavesiroop, bruine suiker en wat boter. Daarna weer 2 uurtjes op 105 graden. Het laatste uurtje de Traeger naar 140 graden gezet en de ribbetjes nog even erop gelegd en voorzien van een laagje bbq-saus. Prima eerste ronde op de Traeger! Op naar het volgende gerecht......pulled chicken staat voor dit weekend op de planning. Binnenkort eens een eigen twist aan de ribbetjes geven....ik ga op zoek naar wat meer pit en me wat meer verdiepen in de side dishes.