- Berichten
- 25
Zoals velen met mij deze week heb ook ik deze week de procureur op de bbq gelegd. Voor het eerst sinds mn deelname aan het genootschap. Het recept dat ik ging volgen was die van Noskos maar de originele saus en rub had ik niet dus deed ik t met baby rays en de porky white chick van A&O.
Het was een relatief klein stuk van 1,2kg. Slager had t nog liggen en wilde graag de volgende dag toch aan de gang. Ik had het verder niet gezien maar eenmaal thuis voelde het stuk nogal mager toen ik het ging voorbereiden.
Toch goed in de rub gezet en de volgende ochtend op de bbq.
Precies verder het recept gevolgd maar helaas toch iets verkeerd gedaan. Of het lag aan het stuk vlees dat dus misschien wat mager was. Het was namelijk best droog en had dus veel saus nodig om weer een beetje sappig te worden, jammer genoeg lang niet zoals anderen het hier hebben beschreven. Ik heb hem uiteindelijk na veel twijfel op 95 graden van de bbq gehaald. Het inschatten met prikken vond ik toch maar lastig.
Smaak was een echter wel goed, dus het was zeker geen straf om de boel te verorberen
Iemand nog tips over het ietwat droge eindresultaat te troubleshooten?
Het was een relatief klein stuk van 1,2kg. Slager had t nog liggen en wilde graag de volgende dag toch aan de gang. Ik had het verder niet gezien maar eenmaal thuis voelde het stuk nogal mager toen ik het ging voorbereiden.
Toch goed in de rub gezet en de volgende ochtend op de bbq.
Precies verder het recept gevolgd maar helaas toch iets verkeerd gedaan. Of het lag aan het stuk vlees dat dus misschien wat mager was. Het was namelijk best droog en had dus veel saus nodig om weer een beetje sappig te worden, jammer genoeg lang niet zoals anderen het hier hebben beschreven. Ik heb hem uiteindelijk na veel twijfel op 95 graden van de bbq gehaald. Het inschatten met prikken vond ik toch maar lastig.
Smaak was een echter wel goed, dus het was zeker geen straf om de boel te verorberen

Iemand nog tips over het ietwat droge eindresultaat te troubleshooten?