Nou dat begint goed...... een uur verslapen. Paniek, red mijn stuk"je" vlees het wel voordat Peter64 aanschuift.
De bbc opgestookt naar 120 gr en mijn procureur gegrild.
Na het grillen op een schaaltje gelegd om het proces van garen te vervolgen. Af en toe een appelsap/appelazijn douche maar yeetje wat een klus om de temp goed te houden in de bbc. Om de haverklap begon mijn alarm te piepen. En was ik weer te laat met briketten bijvullen. Maar de kerntemperatuur liep mooi op... tot 65 gr en toen stopte het. Ik had gelukkig diverse site uitgeplozen en wist dus dat ik dit kon verwachten. Ongeveer 2 uur later begon de temperatuur toch weer op te lopen.... pfff gelukkig want mijn bezoek kwam al gauw. Gelukkig had ik ook nog wat andere gerechtjes bedacht die ik wilde maken op de bbc..... Quiche, gevulde paprika/champignons en kippenboutjes. ( en een lekker quinoa salade)
Bij een temperatuur van ruim 71 gr het vlees ingesmeerd met de bbc saus en in alu verpakt. Daarna laten verder garen. En konden ook de andere gerechten op de bbc.
En ja hoor bij 95 gr het vlees van de bbc kunnen halen en nog een uurtje laten rusten. Na al enkele andere goed gelukt gerechten van de bcc werd het tijd om mijn procureur uit elkaar te trekken. Ondertussen de broodjes op de bcc gebakken. Onze gezellige bcc avond afgesloten met een heerlijk broodje pulled pork met koolsla.
Paniek .... volgende keer niet meer. Weet nu hoe het moet. Zeker met de aanwijzingen van Peter gaat het vast een stuk soepeler en houdt ik mijn bcc beter op temp.
De bbc opgestookt naar 120 gr en mijn procureur gegrild.
Na het grillen op een schaaltje gelegd om het proces van garen te vervolgen. Af en toe een appelsap/appelazijn douche maar yeetje wat een klus om de temp goed te houden in de bbc. Om de haverklap begon mijn alarm te piepen. En was ik weer te laat met briketten bijvullen. Maar de kerntemperatuur liep mooi op... tot 65 gr en toen stopte het. Ik had gelukkig diverse site uitgeplozen en wist dus dat ik dit kon verwachten. Ongeveer 2 uur later begon de temperatuur toch weer op te lopen.... pfff gelukkig want mijn bezoek kwam al gauw. Gelukkig had ik ook nog wat andere gerechtjes bedacht die ik wilde maken op de bbc..... Quiche, gevulde paprika/champignons en kippenboutjes. ( en een lekker quinoa salade)
Bij een temperatuur van ruim 71 gr het vlees ingesmeerd met de bbc saus en in alu verpakt. Daarna laten verder garen. En konden ook de andere gerechten op de bbc.
En ja hoor bij 95 gr het vlees van de bbc kunnen halen en nog een uurtje laten rusten. Na al enkele andere goed gelukt gerechten van de bcc werd het tijd om mijn procureur uit elkaar te trekken. Ondertussen de broodjes op de bcc gebakken. Onze gezellige bcc avond afgesloten met een heerlijk broodje pulled pork met koolsla.
Paniek .... volgende keer niet meer. Weet nu hoe het moet. Zeker met de aanwijzingen van Peter gaat het vast een stuk soepeler en houdt ik mijn bcc beter op temp.