- Berichten
- 272
Niet de eerste keer dat ik pulled pork maak, maar wel de eerste keer in die forum. Het weerbericht voor het weekend zag er goed uit dus de zondag werd een lazy bbq-dag. Ik had nog een procureur in de diepvries van zo’n 2,7 kilo welke ik donderdag uit de vriezer haalde.
Zaterdag het vlees in de rub gezet en meteen een bbqsaus gemaakt. Dat had ik nog niet gedaan maar man o man wat is ie goed gelukt.
Op zondagochtend het vlees geïnjecteerd met een mix van Whisky-appelsap en appelcider. Mijn Grill Bill aangestoken en toen deze op temperatuur was, de appel rookchunks er in en het vlees er op.
De kamado bleef heel de middag lekker constant op de 115 graden. Heerlijk zonnetje en een heerlijke geur in de tuin. Ieder uur ff sprayen met de mix waar ik het vlees ook mee geïnjecteerd had. Na zo’n 5 uur was de temperatuur 70 graden en heb ik het vlees ingepakt. Na 7,5 uur had het vlees de kerntemperatuur van 93 graden en slaagde hij voor de priktest. Nog een uurtje in een koelbox laten rusten. Ondertussen kleine ciabatta‘s in de oven gedaan en zelf Louisiana coleslaw gemaakt.
Het vlees pullen en mijn eigen gemaakte bbqsaus toegevoegd.
Het was weer heerlijk en een mooie afsluiting van de middag,
Zaterdag het vlees in de rub gezet en meteen een bbqsaus gemaakt. Dat had ik nog niet gedaan maar man o man wat is ie goed gelukt.
Op zondagochtend het vlees geïnjecteerd met een mix van Whisky-appelsap en appelcider. Mijn Grill Bill aangestoken en toen deze op temperatuur was, de appel rookchunks er in en het vlees er op.
De kamado bleef heel de middag lekker constant op de 115 graden. Heerlijk zonnetje en een heerlijke geur in de tuin. Ieder uur ff sprayen met de mix waar ik het vlees ook mee geïnjecteerd had. Na zo’n 5 uur was de temperatuur 70 graden en heb ik het vlees ingepakt. Na 7,5 uur had het vlees de kerntemperatuur van 93 graden en slaagde hij voor de priktest. Nog een uurtje in een koelbox laten rusten. Ondertussen kleine ciabatta‘s in de oven gedaan en zelf Louisiana coleslaw gemaakt.
Het vlees pullen en mijn eigen gemaakte bbqsaus toegevoegd.
Het was weer heerlijk en een mooie afsluiting van de middag,