Na de vorige update is het hier wat hectisch geworden met instromende visite en dergelijke.
Even een update van het Pulled Pork avontuur.
Om 12:30 was de glaze op het vlees gegaan. Ik had besloten deze ongeveer 1,5uur te laten zitten zodat het beter uit kwam met de MOINK balls. Rond 14:00 een starter met 20 nieuwe briketten erbij gegooid, de PP in alu folie gedaan en op het onderste rooster van de smoker gedaan. Het bovenste rooster kon vervolgens gevuld worden met de MOINK balls en er is rond 14:15 weer wat rookhout toegevoegd (voor de MOINK's). Daarna is de Q temp hard gestegen en ging de kerntemperatuur ook omhoog.
Rond 15:15 was de kerntemperatuur tegen de 88 aan en zijn de MOINK balls gesaused. Het was de bedoeling om de MOINK's tegelijk met de PP van de Q af te halen maar de temperatuur zat om 15:30 al op 92 graden. Besloten om toen het bovenste rooster eraf te halen en het vlees uit de Q te halen.
De PP is toen in een nieuwe laag alu folie gegaan en vervolgens in een handdoek gewikkeld en in een koelbox gelegd.
om 17:15 was het tijd om het vlees uit de koelbox te halen en uit te pakken.
Gepulled:
Lekkere broodjes ervan gemaakt, onderin een stukje augurk en daar bovenop het vlees.
We hebben heerlijk gegeten. Alle gasten waren erg positief! Uiteindelijk is alle PP opgegeten (27 broodjes met 12 man en 4 kinderen) en zijn ook alle 50 MOINK balls opgegaan. De PP was perfect gegaard en erg goed van smaak. Ik zou zo geen verbeterpunten weten. Ik was wat voorzichtig met de eindsaus aangezien deze erg pittig leek (als je hem proefte was hij in eerste instantie zoet, maar daarna een scherpe tik)
De MOINK balls waren ook lekker. De eerste batch was iets te zwaar gerookt, bij de tweede batch iets minder rub gebruikt en minder rookhout in de Q gedaan, dat viel beter in de smaak (smaken verschillen natuurlijk).
Erg geslaagde dag maar wel erg vermoeiend! Ik maak morgen de Q wel schoon
Even een update van het Pulled Pork avontuur.
Om 12:30 was de glaze op het vlees gegaan. Ik had besloten deze ongeveer 1,5uur te laten zitten zodat het beter uit kwam met de MOINK balls. Rond 14:00 een starter met 20 nieuwe briketten erbij gegooid, de PP in alu folie gedaan en op het onderste rooster van de smoker gedaan. Het bovenste rooster kon vervolgens gevuld worden met de MOINK balls en er is rond 14:15 weer wat rookhout toegevoegd (voor de MOINK's). Daarna is de Q temp hard gestegen en ging de kerntemperatuur ook omhoog.
Rond 15:15 was de kerntemperatuur tegen de 88 aan en zijn de MOINK balls gesaused. Het was de bedoeling om de MOINK's tegelijk met de PP van de Q af te halen maar de temperatuur zat om 15:30 al op 92 graden. Besloten om toen het bovenste rooster eraf te halen en het vlees uit de Q te halen.
De PP is toen in een nieuwe laag alu folie gegaan en vervolgens in een handdoek gewikkeld en in een koelbox gelegd.
om 17:15 was het tijd om het vlees uit de koelbox te halen en uit te pakken.
Gepulled:
Lekkere broodjes ervan gemaakt, onderin een stukje augurk en daar bovenop het vlees.
We hebben heerlijk gegeten. Alle gasten waren erg positief! Uiteindelijk is alle PP opgegeten (27 broodjes met 12 man en 4 kinderen) en zijn ook alle 50 MOINK balls opgegaan. De PP was perfect gegaard en erg goed van smaak. Ik zou zo geen verbeterpunten weten. Ik was wat voorzichtig met de eindsaus aangezien deze erg pittig leek (als je hem proefte was hij in eerste instantie zoet, maar daarna een scherpe tik)
De MOINK balls waren ook lekker. De eerste batch was iets te zwaar gerookt, bij de tweede batch iets minder rub gebruikt en minder rookhout in de Q gedaan, dat viel beter in de smaak (smaken verschillen natuurlijk).
Erg geslaagde dag maar wel erg vermoeiend! Ik maak morgen de Q wel schoon