BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer pulled pork zaterdag en pichana met lekkers voor vaderdag

 
 

Jeff329

Tondelzoeker
Berichten
6
Het weekend kwam er weer aan en de bbq kriebels begonnen weer te borrelen. 2 vrienden gevraagd of ze zin hadden om zaterdag zin hadden om een stuk procureur te komen verorberen. Daar zeiden ze geen nee tegen.
Voor vaderdag de schoonouders gevraagd of ze kwamen eten.

Vrijdag bij de slager een stuk procureur gehaald van 2 kg en een stuk picanha van 1.5 kg gehaald.

De procureur savonds in de rub gezet en de volgende ochtend op tijd aan de gang. Had voor vaderdag een nieuwe weber gekregen. Een E5730 via de rentepunten van de ING. Stond dinsdag al in de gang dus maar gelijk in elkaar gezet. Pulled pork heb ik gemaakt aan de hand van het wedstrijdrecept van noskos maar zonder het injecteren (moet nog een marinadespuit scoren)

Om half 9 sochtends had ik de weber mooi stabiel en de procereur kon erop. Timer gezet op 5 uur en afwachten of die dit eerst haalde of de 74 graden. Na 5 uur bleef hij nog hangen op 71 graden dus toen de glace (met de saus van noskos) erover en een timer van 2 uur. Ik merkte wel dat ik moeite had met de beruchte "zone" en dacht moet ik hem niet ons in gaan pakken. Toch maar aan het recept gehouden en netjes de 2 uur afgewacht.

Na 2 uur ingepakt en toen begon de temperatuur eindelijk op te lopen. Rond kwart over 5 temperatuur 90 graden alleen nog niet zacht genoeg. Kwartiertje gewacht en toen was die er. Kwartiertje laten dampen en vervolgens weer ingepakt om vervolgens weer een uur in de folie te gaan. Vlees uit elkaar getrokken met 2 vorken en man wat ruikt dat lekker zeg.

Om 7 uur eindelijk zover. Met de mephis style coleslaw die ik van bbq nl op de site gevonden heb. (Verdomd makkelijk die recepten sites) Op een vers afgebakken kaiserbolletje. Poh wat is dat lekker zeg.

Zondag stond de picanha op de planning. Chimichurrie gemaakt al op zaterdag en op het forum had ik cornbread muffins gevonden. De helft zoals het recept met jalepenos en de andere helft zonder. (Mijn 1 jarige zoontje is nog niet zo gek op pittig). Samen met gegrilde little gems (ook van de site van bbq nl). Picanha eerst op rond de 130 graden naar kern van 48 graden indirect en vervolgens heet afgrillen. Wat een rook als je hem op de spek kant boven de kolen gooit. En man wat was dit lekker zeg. Zeer zeker voor herhaling vatbaar. Helaas hiervan niet zo heel veel foto's.

Al met al een leuk bbq weekend en de bbq kriebels zijn nog zeker niet weg. Op naar aankomend weekend.

20d894397f6ff76412a713c7502b0430.jpg
de760913d9f9be49378d6c375a6061ab.jpg
4f0b106cb44a94a69273b8f1977ebeb2.jpg
185303baf9e90c6be276edeb9be9bbfa.jpg
22c51c6b2b5f22812817655ccf877050.jpg
56b3cda9ff7f49afa925ecba2f898307.jpg
44bb95ee285a42a30352b328d6574bb3.jpg
4881f73c5f290faf921d46882156b017.jpg
5be8bbde0b6233e8559eef2e72190a45.jpg
cf7a89a74a461c3b47e63490edcd8001.jpg
e37beb69826b8c08f45a15ba8dd60c24.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk
 
Dat is een mooi barbecue weekend. Gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Proficiat met je knorrie.
Is de Q weer goed gebruikt.
 
Dat is allemaal we lekker en gefeliciteerd met je sticker


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
prachtig weekend geweest
lekkere gerechten allemaal
gefeliciteerd met je knorrie
 
Dat is een hele fijne BBQ run geweest. Heerlijk PP. En dan nog eens een stuk picanha na. Dat is smullen geblazen.
Gefeliciteerd met je knorrie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan