- Berichten
- 3.148
Van de week bedacht dat ik eens pulled pork wil maken, en daarmee mijn eerste sticker moet gaan verdienen.
Na veel tips gelezen te hebben op dit forum het gevoel gekregen dat ik er klaar voor was.
Ik kreeg de tip van een collega; 'bespaar nou niet op het broodje' dus die heb ik ook zelf gemaakt.
Vrijdag van start gegaan, een procureur gehaald van 2,5KG bij de slager.
Vervolgens thuis verder gegaan door de rub en de coleslaw te maken.
Voor de Rub heb ik het recept van noskos gebruikt, iets meer suiker gebruikt.
De coleslaw heb ik naar recept van dominique gemaakt.

De weber klaar gemaakt voor de langste sessie ooit (voor mij).
Ik gebruik al een tijdje Hi Q Coco briketten, die heb ik als domino steentjes tegen elkaar gelegd.
De eerste 4 briketten in de firestarter gedaan en toen ze eenmaal heet waren tegen de rest aangelegd. Hier een foto van de avond ervoor, toen had ik het al even klaar gelegd. later nog aangevuld met aluminum folie op het lege stuk etc.

Ik heb gekozen om het Simpele Pulled Pork recept van noskos te gebruiken, die was duidelijk en simpel, en gaf me vetrouwen om mijn eerste pulled pork mee te maken. (@noskos, nog bedankt voor de reactie op je site)
Zaterdag ochtend dus begonnen, wekkertje om 9 uur, en maar eens begonnen met alles.

Rubben!

De Procureur heeft er 5 uur op gelegen en heb de temperatuur toch wel heel mooi kunnen beheersen, in het eerste half uur/uur was het nog vaak even naar buiten om te schuiven (onderste schuif) maar uiteindelijk had ik de 'sweet spot' te pakken en heb ik hem 3 uur zeker met rust kunnen laten. Pas aan het einde kwam hij weer iets te hoog.

Na 5 uur ingepakt met aluminiumfolie en de kern thermometer erin gestoken, toen was het nog wachten tot de 90 graden. Die kwam na een kleine 2 uur op de thermometer, dus ben daarna gaan prikken. Nog net net goed, nog even wachten, daarna vond ik hem goed genoeg (misschien had ik zonder honger nog een kwartiertje gewacht, maar ach).

De broodjes zijn van een recept van Menno Bakt (winnaar heel holland bakt), je kant m wel die man met die baard. Het zijn van origine Vegan-broodjes, maar wij gebruiken normale melk in plaats van kokosmelk. Deze worden vaker gemaakt hier in huis, en zijn altijd een succes. mocht er meer behoefte aan zijn wil ik het recept wel eens uittypen hier.



De pulled pork kwam van de Q, uit wasemen en weer wachten. Daarna pullen! man de geuren die door het huis gingen toen hij binnen lag waren geweldig.
Al met al super gelukkig met het resultaat en we hadden veel meer dan we nodig hadden dus nog genoeg in de vriezer kunnen leggen om later nog wat mee te doen. Ik heb nog wat foto's gemaakt van het eind resultaat.

Ik zei toch dat de geuren lekker waren:




Eindresultaat; Super tevreden!
Als saus heb ik de Black Jack van Remia gebruikt, blijft een favoriet voor mij.
Na veel tips gelezen te hebben op dit forum het gevoel gekregen dat ik er klaar voor was.
Ik kreeg de tip van een collega; 'bespaar nou niet op het broodje' dus die heb ik ook zelf gemaakt.
Vrijdag van start gegaan, een procureur gehaald van 2,5KG bij de slager.
Vervolgens thuis verder gegaan door de rub en de coleslaw te maken.
Voor de Rub heb ik het recept van noskos gebruikt, iets meer suiker gebruikt.
De coleslaw heb ik naar recept van dominique gemaakt.

De weber klaar gemaakt voor de langste sessie ooit (voor mij).
Ik gebruik al een tijdje Hi Q Coco briketten, die heb ik als domino steentjes tegen elkaar gelegd.
De eerste 4 briketten in de firestarter gedaan en toen ze eenmaal heet waren tegen de rest aangelegd. Hier een foto van de avond ervoor, toen had ik het al even klaar gelegd. later nog aangevuld met aluminum folie op het lege stuk etc.

Ik heb gekozen om het Simpele Pulled Pork recept van noskos te gebruiken, die was duidelijk en simpel, en gaf me vetrouwen om mijn eerste pulled pork mee te maken. (@noskos, nog bedankt voor de reactie op je site)
Zaterdag ochtend dus begonnen, wekkertje om 9 uur, en maar eens begonnen met alles.

Rubben!

De Procureur heeft er 5 uur op gelegen en heb de temperatuur toch wel heel mooi kunnen beheersen, in het eerste half uur/uur was het nog vaak even naar buiten om te schuiven (onderste schuif) maar uiteindelijk had ik de 'sweet spot' te pakken en heb ik hem 3 uur zeker met rust kunnen laten. Pas aan het einde kwam hij weer iets te hoog.

Na 5 uur ingepakt met aluminiumfolie en de kern thermometer erin gestoken, toen was het nog wachten tot de 90 graden. Die kwam na een kleine 2 uur op de thermometer, dus ben daarna gaan prikken. Nog net net goed, nog even wachten, daarna vond ik hem goed genoeg (misschien had ik zonder honger nog een kwartiertje gewacht, maar ach).

De broodjes zijn van een recept van Menno Bakt (winnaar heel holland bakt), je kant m wel die man met die baard. Het zijn van origine Vegan-broodjes, maar wij gebruiken normale melk in plaats van kokosmelk. Deze worden vaker gemaakt hier in huis, en zijn altijd een succes. mocht er meer behoefte aan zijn wil ik het recept wel eens uittypen hier.



De pulled pork kwam van de Q, uit wasemen en weer wachten. Daarna pullen! man de geuren die door het huis gingen toen hij binnen lag waren geweldig.
Al met al super gelukkig met het resultaat en we hadden veel meer dan we nodig hadden dus nog genoeg in de vriezer kunnen leggen om later nog wat mee te doen. Ik heb nog wat foto's gemaakt van het eind resultaat.

Ik zei toch dat de geuren lekker waren:




Eindresultaat; Super tevreden!
Als saus heb ik de Black Jack van Remia gebruikt, blijft een favoriet voor mij.