- Berichten
- 144
"pap, wanneer maak jij eens pulled pork?"
Mijn smaak en geur is, na corona, nog niet helemaal terug maar ik kon niet blijven weigeren tot het volledig terug is. Tijdje geleden al procureur (2,8KG) gehaald bij Makro en alles hadden we verder al in huis, aangezien ik zo'n beetje alles via de manier van Noskos doe, nu gekozen voor het snelle recept:
Klein beetje bijgetrimd en in de rub gezet:
Overigens al een nacht van te voren gedaan om de simpele reden dat ik daar niet nóg vroeger mijn bedje voor uit wilde komen
Paar kersenhout chunks erin en een uurtje of vijf wachten..
na een uurtje of vijf (goed) inpakken in alufolie, rub zit goed vast en bark ziet er goed uit.
tot 92 graden in de folie door laten garen (toen voelde het op alle plekken boterzacht aan) Tijd om uit te laten dampen:
Warm gehouden in handdoeken en koelbox en daarna tijd om te gaan pullen.
wat vetjes eruit gevist en het vleessap aangemaakt met Sweet Baby Rays bbq saus. Heerlijk op een zacht wit bolletje en wat fijn gesneden augurk eronder. Restant in ziplockbags in de diepvries... o.a. voor op een pizza binnenkort
Mijn smaak en geur is, na corona, nog niet helemaal terug maar ik kon niet blijven weigeren tot het volledig terug is. Tijdje geleden al procureur (2,8KG) gehaald bij Makro en alles hadden we verder al in huis, aangezien ik zo'n beetje alles via de manier van Noskos doe, nu gekozen voor het snelle recept:
Klein beetje bijgetrimd en in de rub gezet:
Overigens al een nacht van te voren gedaan om de simpele reden dat ik daar niet nóg vroeger mijn bedje voor uit wilde komen

Paar kersenhout chunks erin en een uurtje of vijf wachten..
na een uurtje of vijf (goed) inpakken in alufolie, rub zit goed vast en bark ziet er goed uit.
tot 92 graden in de folie door laten garen (toen voelde het op alle plekken boterzacht aan) Tijd om uit te laten dampen:
Warm gehouden in handdoeken en koelbox en daarna tijd om te gaan pullen.
wat vetjes eruit gevist en het vleessap aangemaakt met Sweet Baby Rays bbq saus. Heerlijk op een zacht wit bolletje en wat fijn gesneden augurk eronder. Restant in ziplockbags in de diepvries... o.a. voor op een pizza binnenkort
Laatst bewerkt: