- Berichten
- 17
@Holkers: "dat stuk glazige vet wat er soms in zit?" kwam ik inderdaad tegen. Dat kon ik gemakkelijk verwijderen van het vlees. Nee, ik heb er nog geen glaze overheen gedaan.
Mijn aanname was dat dat glazige vet wel gesmolten zou zijn en opgenomen zou worden in het vlees. Anyone?
Het opvallende feitje: ik verwijderde het aluminium folie op 89?C. Uiteraard zakte de pit temp in elkaar, maar die kon zich herstellen. De interne food temp kakte definitief onderuit en kwam niet verder meer dan 83?C. Ik had verwacht dat het langzaam weer terug zou stijgen qua temperatuur. Hoe kan dat?
Bij het uitpakken was de buitenkant zompig, de kruiden waren nat, waarschijnlijk door al dat gezweet. Ik had er geen appelsap of wat anders bij gedaan bij het inpakken. Na het uitpakken is de Bark steviger geworden, maar niet dat het een dikke korst is geworden. Ik heb de procureur na het uitpakken nog een half uur terug op de BBQ gelegd.
Anyway, voor een eerste keer ben ik tevreden en uiteraard blij dat ik de sticker heb!
Bedankt voor jullie reacties en medeleven...........
Mijn aanname was dat dat glazige vet wel gesmolten zou zijn en opgenomen zou worden in het vlees. Anyone?
Het opvallende feitje: ik verwijderde het aluminium folie op 89?C. Uiteraard zakte de pit temp in elkaar, maar die kon zich herstellen. De interne food temp kakte definitief onderuit en kwam niet verder meer dan 83?C. Ik had verwacht dat het langzaam weer terug zou stijgen qua temperatuur. Hoe kan dat?
Bij het uitpakken was de buitenkant zompig, de kruiden waren nat, waarschijnlijk door al dat gezweet. Ik had er geen appelsap of wat anders bij gedaan bij het inpakken. Na het uitpakken is de Bark steviger geworden, maar niet dat het een dikke korst is geworden. Ik heb de procureur na het uitpakken nog een half uur terug op de BBQ gelegd.
Anyway, voor een eerste keer ben ik tevreden en uiteraard blij dat ik de sticker heb!
Bedankt voor jullie reacties en medeleven...........