Vandaag op deze sub-artische dag dacht ik dat het een goed idee was om mijn eerste poging Pulled Pork te maken.
Na de eerste voorbereidingen gisteravond laat al te hebben gedaan stak ik vanmorgen rond half 8 de brikettenstarter aan. De Q schommelt nu tussen de 124 en 125 graden.
Het idee is om de wedstrijd Pulled Pork van Noskos te maken.
Hieronder de eerste foto's:







Update 1.
Na ruim 3,5 uur, toch al snel 1,5 uur eerder als op de Noskos tijdlijn heeft mijn procureur een kern temperatuur van 74 graden bereikt. Op zich niet vreemd aangezien er in het recept van 2,5 a 3 kg procureur wordt uitgegaan. Al had ik de tijdswinst kleiner geschat.
Hieronder de foto's van de glaze en het vlees in de huidige staat.




De Q is trouwens heerlijk stabiel qua temperaturen, ik had meer uitdaging verwacht tot nu toe.
Update 2.
Uiteraard moest ik de boel jinxen. Net nadat ik schreef dat alles stabiel bleef besloot de zon volle bak te knallen hier en schoot de temperatuur omhoog haha.
Wel ontdekt dat de asbak niet meer super goed sluit en duidelijk een bron van valse lucht is. Voor de volgende sessie even aanpassen.
Het vlees voor het in de folie ging:


Update 3.
Ook het laatste deel ging sneller dan ik verwacht had, maar ja we liepen al voor op schema. De procureur ligt nog even te rusten en ik ga zo de eindsaus maken.




De staat van de briketten:

Eind update!:
Er restte weinig meer als het pullen, mengen en de beloning van het werk, het eten.






Ik zal morgen de kolen eens sorteren en kijken wat het verbruik was. Het was voor mij de eerste sessie met Terlanco. Het beviel mij prima.
Het smaakte nog beter dat het er uit zag.
Na de eerste voorbereidingen gisteravond laat al te hebben gedaan stak ik vanmorgen rond half 8 de brikettenstarter aan. De Q schommelt nu tussen de 124 en 125 graden.
Het idee is om de wedstrijd Pulled Pork van Noskos te maken.
Hieronder de eerste foto's:







Update 1.
Na ruim 3,5 uur, toch al snel 1,5 uur eerder als op de Noskos tijdlijn heeft mijn procureur een kern temperatuur van 74 graden bereikt. Op zich niet vreemd aangezien er in het recept van 2,5 a 3 kg procureur wordt uitgegaan. Al had ik de tijdswinst kleiner geschat.
Hieronder de foto's van de glaze en het vlees in de huidige staat.




De Q is trouwens heerlijk stabiel qua temperaturen, ik had meer uitdaging verwacht tot nu toe.
Update 2.
Uiteraard moest ik de boel jinxen. Net nadat ik schreef dat alles stabiel bleef besloot de zon volle bak te knallen hier en schoot de temperatuur omhoog haha.
Wel ontdekt dat de asbak niet meer super goed sluit en duidelijk een bron van valse lucht is. Voor de volgende sessie even aanpassen.
Het vlees voor het in de folie ging:


Update 3.
Ook het laatste deel ging sneller dan ik verwacht had, maar ja we liepen al voor op schema. De procureur ligt nog even te rusten en ik ga zo de eindsaus maken.




De staat van de briketten:

Eind update!:
Er restte weinig meer als het pullen, mengen en de beloning van het werk, het eten.






Ik zal morgen de kolen eens sorteren en kijken wat het verbruik was. Het was voor mij de eerste sessie met Terlanco. Het beviel mij prima.
Het smaakte nog beter dat het er uit zag.