- Berichten
- 119
Bij het WK kijken nam ik twee schalen met kipkluifjes mee naar mijn neef. Bleek hij geen vlees aan bot te eten! Gelukkig de rest van het gezelschap wel, dus die waren snel op.
Oud&nieuw weer naar mijn neef, dus nu maar iets anders gemaakt. Het zouden Pulled Pork en Moinkballs worden. Is bij de PP gebleven.
Al eerder gemaakt in de oven en in de slowcooker, maar op de bbq is het nieuw.
Avondje van tevoren gekruid met het recept van Julius Jaspers. Mooi stuk vlees van ruim 2.3kg.
Kamado aan, kersen en eikenchunks er op en rond 10en het vlees er op.
Drippan met appelsap en water werkte goed, temperatuur continu tussen de 100-110 graden gehad
Maar dan die stall! Rond 16:00u zat het vlees op 65 graden. Al een keer ingesmeerd met een mengsel van bbqsaus en whiskey. Mooie bark kwam op het vlees.
18.00u maar ingepakt omdat ik het vlees steeds donkerder zag worden en de temperatuur niet steeg. Dit hielp, want rond 19u was het vlees 70+ graden. Uiteindelijk iets na negenen van de Q gehaald bij een kerntemp van 88 graden. Prikte er soepel doorheen. Toen op visite gegaan en na een dik uur rusten uit elkaar getrokken. Had misschien nog verder gegaard mogen worden, maar over smaak en sappigheid viel niet te klagen!
De versie op broodjes met coleslaw van wortel en witte+rode kool ben ik vergeten. Gelukkig nog wat over, dus die volgt misschien nog.
Al met al de 11u dik waard geweest, maar geduld is niet mijn sterkste kant..
Verstuurd vanaf mijn CPH2065 met Tapatalk
Oud&nieuw weer naar mijn neef, dus nu maar iets anders gemaakt. Het zouden Pulled Pork en Moinkballs worden. Is bij de PP gebleven.
Al eerder gemaakt in de oven en in de slowcooker, maar op de bbq is het nieuw.
Avondje van tevoren gekruid met het recept van Julius Jaspers. Mooi stuk vlees van ruim 2.3kg.

Kamado aan, kersen en eikenchunks er op en rond 10en het vlees er op.
Drippan met appelsap en water werkte goed, temperatuur continu tussen de 100-110 graden gehad


Maar dan die stall! Rond 16:00u zat het vlees op 65 graden. Al een keer ingesmeerd met een mengsel van bbqsaus en whiskey. Mooie bark kwam op het vlees.

18.00u maar ingepakt omdat ik het vlees steeds donkerder zag worden en de temperatuur niet steeg. Dit hielp, want rond 19u was het vlees 70+ graden. Uiteindelijk iets na negenen van de Q gehaald bij een kerntemp van 88 graden. Prikte er soepel doorheen. Toen op visite gegaan en na een dik uur rusten uit elkaar getrokken. Had misschien nog verder gegaard mogen worden, maar over smaak en sappigheid viel niet te klagen!
De versie op broodjes met coleslaw van wortel en witte+rode kool ben ik vergeten. Gelukkig nog wat over, dus die volgt misschien nog.
Al met al de 11u dik waard geweest, maar geduld is niet mijn sterkste kant..


Verstuurd vanaf mijn CPH2065 met Tapatalk