Vandaag hebben we voor het eerst pizza’s gebakken. Ik heb hiervoor de pizzasteen van The Basterd gekocht ipv die van KJ simpelweg omdat deze dikker is. Vanwege tijdsgebrek heb ik het recept van Italieplein gebruikt. Als je dit wilt maken geef ik je één gratis tip: Langer laten rusten dan de aangegeven 15 minuten!
Het is even wennen om voor het eerst pizzadeeg te kneden en pizza’s te bakken, maar al met al ben ik wel erg tevreden. Hoop geleerd en de buikjes vol. Het vreet wel kolen, maar morgen vullen we hem gewoon weer aan voor de volgende sessie (sparerib).
Ik heb de KJ aangestoken met 2 wokkels en nadat deze uitgebrand waren de platesetters geplaatst en de pizzasteen op het rooster. Werkte perfect en bij 300C ben ik hem gaan knijpen.
Het is even wennen om voor het eerst pizzadeeg te kneden en pizza’s te bakken, maar al met al ben ik wel erg tevreden. Hoop geleerd en de buikjes vol. Het vreet wel kolen, maar morgen vullen we hem gewoon weer aan voor de volgende sessie (sparerib).
Ik heb de KJ aangestoken met 2 wokkels en nadat deze uitgebrand waren de platesetters geplaatst en de pizzasteen op het rooster. Werkte perfect en bij 300C ben ik hem gaan knijpen.