Beef en Steak

Eerste keer moinkballs

  • Onderwerp starter Onderwerp starter TdeH
  • Startdatum Startdatum
 
 

TdeH

Vuurmaker
Berichten
77
Beste Qers,

Het werd tijd voor moinkballs a la NOSKOS.
op een mooie zaterdag middag even rustig wat Moinkballetjes gemaakt
Had alleen geen peterselie dus die even achterwegen gelaten.
De rub is texan steakhouse van de intratuin
Het spek wat ik gebruikte was ontbijtspek gerookt.
Ik denk dat dat niet het juiste spek was maar hoor graag welke ik dan zou kunnen gebruiken voor een nog beter resultaat en ze alsnog een keer te maken.
Ook was er net niet genoeg spek dus voor de vorm maar wat kalkoenfilet genomen.
Al met al dus wat verbeterpuntjes, och wat vervelend moet ik ze nog een keer maken ;)
Heb je adviezen of opmerkingen laat het gerust weten

20210417_175616.jpg


20210417_161953.jpg


20210417_112114.jpg


20210417_105547.jpg
 
lekker hoor, moinks zijn gewoon zoooo lekker
hoe smaakte ze?
 
lekker hoor, moinks zijn gewoon zoooo lekker
hoe smaakte ze?
Wat tegenvallend. Dit had denk ik te maken met de spek die ik had gebruikt.
Misschien ook eens een goede bbq saus kopen, jullie nog tips?
Maar goed ik ga ze nog een keer maken want denk dat het lekkerder kan
 
Zulke lekkere ballen, en dat voor de eerste keer 😉
 
Ziet er goed uit en dan mag je ze nog een keer maken 😉
 
Mooi hoor, beetje jammer van de smaak, want je moet je vingers er echt bij opeten, zo lekker horen ze te zijn!
Gewoon in herhaling! (y) 🔥
 
Wat tegenvallend. Dit had denk ik te maken met de spek die ik had gebruikt.
Misschien ook eens een goede bbq saus kopen, jullie nog tips?
Maar goed ik ga ze nog een keer maken want denk dat het lekkerder kan
probeer het recept te volgen. voor de spek gebruik ik gewoon ontbijtspek
bbq saus en rub maak ik zelf

gewoon nog een keer maken
 
Wat vond je er aan tegenvallen dan?
ff een ander plakkie spek, maar dan vallen ze toch nog niet per se tegen?
Het lijkt ook alsof je maar de helft met BBQ saus hebt ingesmeerd. welke heb je gebruikt dan?
 
Wat vond je er aan tegenvallen dan?
ff een ander plakkie spek, maar dan vallen ze toch nog niet per se tegen?
Het lijkt ook alsof je maar de helft met BBQ saus hebt ingesmeerd. welke heb je gebruikt dan?
1tje had ik er niet ingesmeerd rest wel.
Die alleen niet aan alle kanten.
BBQ saus die ik heb gebruikt was sweet honey chipotle van Kenia
De spek die ik had gebruikt was flinterdun en denk dat die daardoor minder smaak gaf
 
Als tip kan ik je geven dat je ze met een tang even onderdompeld in een pannetje met bbq saus. Dan krijg je ze mooi egaal. En verder idd echt het recept volgen. Dan zijn ze echt fantastisch. Ik heb ze een paar weken geleden voor een 10 tal collega's gemaakt en die waren allemaal om. Gewoon blijven proberen. Dat is altijd leuk om te doen. Succes!
 
Als tip kan ik je geven dat je ze met een tang even onderdompeld in een pannetje met bbq saus. Dan krijg je ze mooi egaal. En verder idd echt het recept volgen. Dan zijn ze echt fantastisch. Ik heb ze een paar weken geleden voor een 10 tal collega's gemaakt en die waren allemaal om. Gewoon blijven proberen. Dat is altijd leuk om te doen. Succes!
Bedankt voor je bericht.
Ja inderdaad het is gewoon een kwestie van herhalen en verbeteren.
Echter zag ik zo veel goede "recensies" dat ik dacht die moet ik maken.
ik zag zeker wat verbeterpunten in hoe ik het heb gemaakt en wat er anders kan dus ze staan zeker op de lijst voor een re-run.
Bedankt voor de tip, neem ik mee!
 
Mooie ballen, als ze tegen vallen zeker nog een x proberen. Dit is zon fantastische snack 😋
 
Je hebt toch een mooie set ballen op je Q liggen. Zonde dat ze in de mond wat minder waren

Ik gebruik voor dergelijke gerechten altijd verse bacon. Bij de slager vraag ik dan de plakken die zij gebruiken om blinde vinken enz te maken. Dat snijden ze vaak dikker, en zijn wat langere plakken. Soms wel zo makkelijk. Je moet die bacon dan vaak wel even zouten. Bij mijn slager dan iig.
 
Terug
Bovenaan Onderaan