WimpierPad
Kooltjesharker
- Berichten
- 119
Vandaag mijn eerste keer Moink balls gemaakt,. Hoe dan!? Had ik eerder moeten doen.
Was erg lekker. Combinatie van #noskos recept en een beetje extra zoals ui en knoflook.
In de meditirraanse rub gezet en afgelakt met een appel bbq saus, erg geweldig.
Heb ze wel op een grillpan bereid wat in eerste instantie veel vocht in de pan opleverde (100ml melk op kilo gehakt rund) terwijl de bovenkant al mooi gekleurd was, vocht af gegoten en toen ging het perfect.
De grillpan gebruikt om gesmeer te voorkomen wat voor mijn gevoel echt ook nodig was. Hoe doen jullie dat allemaal eig? Een pan op de platesetter? Gewoon laten druipen?
Ontbijtspek was helaas op dus pannekoek spek genomen en doorgeknipt, de spek was echter de kort voor de 40 grams balletjes. Dus ze waren wat ovaal geworden.
Ga het zeker weer maken, maar moet ff nadenken wat er mis ging en wat verbeterd moet worden
Kerntemperatuur 70 graden
Mooie rookring en mals maren ze zeker, maar ergens ging er iets niet goed....
Was erg lekker. Combinatie van #noskos recept en een beetje extra zoals ui en knoflook.
In de meditirraanse rub gezet en afgelakt met een appel bbq saus, erg geweldig.
Heb ze wel op een grillpan bereid wat in eerste instantie veel vocht in de pan opleverde (100ml melk op kilo gehakt rund) terwijl de bovenkant al mooi gekleurd was, vocht af gegoten en toen ging het perfect.
De grillpan gebruikt om gesmeer te voorkomen wat voor mijn gevoel echt ook nodig was. Hoe doen jullie dat allemaal eig? Een pan op de platesetter? Gewoon laten druipen?
Ontbijtspek was helaas op dus pannekoek spek genomen en doorgeknipt, de spek was echter de kort voor de 40 grams balletjes. Dus ze waren wat ovaal geworden.
Ga het zeker weer maken, maar moet ff nadenken wat er mis ging en wat verbeterd moet worden
Kerntemperatuur 70 graden
Mooie rookring en mals maren ze zeker, maar ergens ging er iets niet goed....