Vandaag voor de eerste keer low & slow vlees bereid. Een echt Tri tip, van Beimer uit Rijssen.
Na verschillende filmpjes gezien te hebben over hoe je dit het beste kunt doen, vanmiddag vol goede moed begonnen met de reverse sear methode. Omdat we er met z’n tweeën van eten, heb ik hem door de helft gesneden. De helft vriezen we in voor een andere keer.
Begonnen met het verwijderen van wat vliezen. Het viel me op dat er een taai vlies door het vlees zat. Bijna zeen-achtig. Eerst de vetkap, dan wat vlees, daarna dit vlies. Is dat normaal? Ik heb hem eruit gesneden, het leek me niet lekker.
Hierna de vetkap ingesneden en ingewreven met wat onbewerkt zeezout. De Weber aangestoken en op een temperatuur gebracht van 120 graden.
Voor wat rooksmaak wat walnoot toegevoegd. De eerste keer met rookhout. Tegelijk met het rookhout de tri tip erop in een indirecte opstelling. De thermometer erin, en tot een temperatuur van 48 graden laten komen. Duurde ongeveer 50 minuten.
De tri tip eraf gehaald, en onder aluminiumfolie laten rusten. Ondertussen de weber klaargemaakt voor direct grillen.
Begonnen met de kant van de vetkap, en om en om gegrild totdat ik het wel mooi vond.
Lekker op een plankje in plakjes, met de pepermix van Kolenboertje, en smullen maar.
Het resultaat was goed, maar de rooksmaak wel echt te sterk. Misschien de verkeerde houtsoort of teveel gebruikt, ik weet het niet. Er zaten zelfs tonen van rookworst in.
Al met al een goede eerste poging, en met een goed en lekker resultaat met ruimte voor verbetering. En dat betekent dat ik binnenkort weer een nieuwe poging mag wagen
Na verschillende filmpjes gezien te hebben over hoe je dit het beste kunt doen, vanmiddag vol goede moed begonnen met de reverse sear methode. Omdat we er met z’n tweeën van eten, heb ik hem door de helft gesneden. De helft vriezen we in voor een andere keer.
Begonnen met het verwijderen van wat vliezen. Het viel me op dat er een taai vlies door het vlees zat. Bijna zeen-achtig. Eerst de vetkap, dan wat vlees, daarna dit vlies. Is dat normaal? Ik heb hem eruit gesneden, het leek me niet lekker.
Hierna de vetkap ingesneden en ingewreven met wat onbewerkt zeezout. De Weber aangestoken en op een temperatuur gebracht van 120 graden.
Voor wat rooksmaak wat walnoot toegevoegd. De eerste keer met rookhout. Tegelijk met het rookhout de tri tip erop in een indirecte opstelling. De thermometer erin, en tot een temperatuur van 48 graden laten komen. Duurde ongeveer 50 minuten.
De tri tip eraf gehaald, en onder aluminiumfolie laten rusten. Ondertussen de weber klaargemaakt voor direct grillen.
Begonnen met de kant van de vetkap, en om en om gegrild totdat ik het wel mooi vond.
Lekker op een plankje in plakjes, met de pepermix van Kolenboertje, en smullen maar.
Het resultaat was goed, maar de rooksmaak wel echt te sterk. Misschien de verkeerde houtsoort of teveel gebruikt, ik weet het niet. Er zaten zelfs tonen van rookworst in.
Al met al een goede eerste poging, en met een goed en lekker resultaat met ruimte voor verbetering. En dat betekent dat ik binnenkort weer een nieuwe poging mag wagen

Laatst bewerkt: