- Berichten
- 13
Hi allemaal,
Even kort, ik ben Maikel en heb me gisteren aangemeld op het forum. Vandaag voor het eerst in mijn leven een low & slow proberen te maken. Voorheen natuurlijk veel met de barbecue gespeeld, maar dit ging nooit verder dan de standaard bbq pakketten en leek over het algemeen meer op een crematie dan respect voor het vlees.
Bij het kopen van ons huis met tuin vond mijn vriendin het tijd voor een barbecue (vooral omdat ik dat al zo lang niet gedaan had) en heeft een buccan double barrel op de kop getikt. Na een paar keer gebarbecued te hebben zoals hierboven beschreven is vandaag dan de grote dag aangebroken. Gisteren twee mooie spare ribs bij de slager gehaald van het Duroc varken.
Daarnaast heb ik de basis rub gemaakt zoals ik hem heb gevonden bij het 3-2-1- spare ribs recept op de website van Noskos.
Na de eerste 3 uur zullen de spare ribs volgens het recept van Noskos ingepakt gaan worden en weer terug de barbecue op gaan voor ongeveer 2 uur.
Het laatste uur zal ik afwijken van het recept daar mijn vriendin absoluut niet gek is op barbecuesaus en heb na wat uurtjes googelen dan ook het volgende recept gevonden:
- 2 eetlepels ahorn siroop
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel ketchup
- 1 mespunt cayennepeper (hier doen we een beetje meer van)
- Provencaalse kruiden
Hieronder een klein fotoverslag van vandaag, beginnend met natuurlijk de bbq! Ik heb dit foto verslag gedurende de dag aangevuld en vooral beschreven wat ik er bij zag gebeuren of wat mij noemenswaardig leek (of waar ik absoluut hoop op tilps van jullie).
De spare ribs, zoals beschreven van het Duroc varken. Lekker vlezige spareribs met nog een mooi vliesje wat we er even snel afhalen… NOT! Ik geloof dat ik youtube inmiddels heb uitgespeeld en alles heb bekeken over het ontvliezen van spare ribs maar het was een gigantische klus en ben eigenlijk nog steeds niet tevreden. Toch maar gestopt omdat ik bang was de spare ribs te slopen en dat zou pas echt zonde zijn. Actiepunt voor mezelf: een lesje spare ribs ontvliezen aanvragen bij de lokale slager.
Spare ribs in de rub, eindelijk iets wat ik goed kan, een ontzettende bende maken in de keuken, maar ik vind de spare ribs er heerlijk uit zien.
Gezien het corona virus laat mijn bbq bestelling langer op zich wachten dan vooraf gepland, dus zelf maar even een rookboxje gemaakt doormiddel van aluminiumfolie. Hierin whiskey snippers gedaan in plaats van de kersenhout chunks welke ik besteld heb. Het komt wat langzaam op gang maar gaat even later zo hevig door, dat het hoofd van de buurman binnen enkele minuten over het hek heen komt met de vraag of ik hulp nodig heb. Bij de geruststellende woorden dat het mijn eerste barbecue rookproject is, is de buurman weer teleurgesteld en brengt hij al lachend de buurvrouw op de hoogte. Probleem is wel dat na een goede 20 minuten het roken eigenlijk al nagenoeg volledig gestopt is (bijna 2 handjes aan snippers). Mochten er hier tips zijn, dan hoor ik ze graag want dit lijkt me toch wat te snel?!
Natuurlijk liggen de ribs zelf ook al mooi op de bbq.
Na 3 uur rustig afwachten, wat een hele beproeving is heb ik de spare ribs uit de barbecue gehaald en zien ze er als onderstaand uit. De bark ziet en voelt droog en stevig aan, de geur is nu al ontzettend lekker.
De aluminiumfolie is deels al voorbereid en daar zijn de spareribs weer opgegaan om ze vervolgens zoals benoemd in het recept af te maken en netjes in te pakken. Kom er nu alleen achter dat ik geen agave siroop in huis heb, dus heb wederom een kleine persoonlijke touch toegevoegd doormiddel van ahorn siroop.
Intussen moet ik ook de briketten aanvullen want ik merk dat de temperatuur aardig zakt (was tot nog toe zeer constant, blij mee!).
Even kort, ik ben Maikel en heb me gisteren aangemeld op het forum. Vandaag voor het eerst in mijn leven een low & slow proberen te maken. Voorheen natuurlijk veel met de barbecue gespeeld, maar dit ging nooit verder dan de standaard bbq pakketten en leek over het algemeen meer op een crematie dan respect voor het vlees.
Bij het kopen van ons huis met tuin vond mijn vriendin het tijd voor een barbecue (vooral omdat ik dat al zo lang niet gedaan had) en heeft een buccan double barrel op de kop getikt. Na een paar keer gebarbecued te hebben zoals hierboven beschreven is vandaag dan de grote dag aangebroken. Gisteren twee mooie spare ribs bij de slager gehaald van het Duroc varken.
Daarnaast heb ik de basis rub gemaakt zoals ik hem heb gevonden bij het 3-2-1- spare ribs recept op de website van Noskos.
Na de eerste 3 uur zullen de spare ribs volgens het recept van Noskos ingepakt gaan worden en weer terug de barbecue op gaan voor ongeveer 2 uur.
Het laatste uur zal ik afwijken van het recept daar mijn vriendin absoluut niet gek is op barbecuesaus en heb na wat uurtjes googelen dan ook het volgende recept gevonden:
- 2 eetlepels ahorn siroop
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel ketchup
- 1 mespunt cayennepeper (hier doen we een beetje meer van)
- Provencaalse kruiden
Hieronder een klein fotoverslag van vandaag, beginnend met natuurlijk de bbq! Ik heb dit foto verslag gedurende de dag aangevuld en vooral beschreven wat ik er bij zag gebeuren of wat mij noemenswaardig leek (of waar ik absoluut hoop op tilps van jullie).
De spare ribs, zoals beschreven van het Duroc varken. Lekker vlezige spareribs met nog een mooi vliesje wat we er even snel afhalen… NOT! Ik geloof dat ik youtube inmiddels heb uitgespeeld en alles heb bekeken over het ontvliezen van spare ribs maar het was een gigantische klus en ben eigenlijk nog steeds niet tevreden. Toch maar gestopt omdat ik bang was de spare ribs te slopen en dat zou pas echt zonde zijn. Actiepunt voor mezelf: een lesje spare ribs ontvliezen aanvragen bij de lokale slager.
Spare ribs in de rub, eindelijk iets wat ik goed kan, een ontzettende bende maken in de keuken, maar ik vind de spare ribs er heerlijk uit zien.
Gezien het corona virus laat mijn bbq bestelling langer op zich wachten dan vooraf gepland, dus zelf maar even een rookboxje gemaakt doormiddel van aluminiumfolie. Hierin whiskey snippers gedaan in plaats van de kersenhout chunks welke ik besteld heb. Het komt wat langzaam op gang maar gaat even later zo hevig door, dat het hoofd van de buurman binnen enkele minuten over het hek heen komt met de vraag of ik hulp nodig heb. Bij de geruststellende woorden dat het mijn eerste barbecue rookproject is, is de buurman weer teleurgesteld en brengt hij al lachend de buurvrouw op de hoogte. Probleem is wel dat na een goede 20 minuten het roken eigenlijk al nagenoeg volledig gestopt is (bijna 2 handjes aan snippers). Mochten er hier tips zijn, dan hoor ik ze graag want dit lijkt me toch wat te snel?!
Natuurlijk liggen de ribs zelf ook al mooi op de bbq.
Na 3 uur rustig afwachten, wat een hele beproeving is heb ik de spare ribs uit de barbecue gehaald en zien ze er als onderstaand uit. De bark ziet en voelt droog en stevig aan, de geur is nu al ontzettend lekker.
De aluminiumfolie is deels al voorbereid en daar zijn de spareribs weer opgegaan om ze vervolgens zoals benoemd in het recept af te maken en netjes in te pakken. Kom er nu alleen achter dat ik geen agave siroop in huis heb, dus heb wederom een kleine persoonlijke touch toegevoegd doormiddel van ahorn siroop.
Intussen moet ik ook de briketten aanvullen want ik merk dat de temperatuur aardig zakt (was tot nog toe zeer constant, blij mee!).