Ik heb afgelopen zondag voor de 1e keer spareribs op de bbq gemaakt. Na heel veel te hebben gelezen op het forum was het tijd om in aktie te komen.
Voor de rub heb ik de basis rub van Noskos gebruikt. Voor de glaze heb ik een flesje bbq saus gebruikt gekocht bij de AH, volgens mij een vrij standaard flesje bbq saus.
Het rookhout was afkomstig van Weber, kersenhout.
Ik heb gebruik gemaakt van de 3-2-1 methode en de briketten in een "snake" gelegd. Om 11:00 uur de bbq aangestoken en rond 11:30 uur het vlees erop.
De temperatuur bleef perfect rond de 110 graden gedurende de gehele run.
Rond 18:00 uur konden we aan tafel en wat waren ze lekker! De gasten en ik zelf ook waren onder de indruk van de smaak en van de malsheid. Echt super! Ik ben vergeten foto's te maken van de voorbereidingen, maar ik heb er een paar van de voortgang en het eindresultaat.
Dit was een geweldige ervaring en ik ik kan nu al niet wachten om hier verder mee te gaan!
Dit was na ongeveer 2 uur:

Na 3 uur inpakken met een paar eetlepels hete appelsap:

Het eindresultaat!

Voor de rub heb ik de basis rub van Noskos gebruikt. Voor de glaze heb ik een flesje bbq saus gebruikt gekocht bij de AH, volgens mij een vrij standaard flesje bbq saus.
Het rookhout was afkomstig van Weber, kersenhout.
Ik heb gebruik gemaakt van de 3-2-1 methode en de briketten in een "snake" gelegd. Om 11:00 uur de bbq aangestoken en rond 11:30 uur het vlees erop.
De temperatuur bleef perfect rond de 110 graden gedurende de gehele run.
Rond 18:00 uur konden we aan tafel en wat waren ze lekker! De gasten en ik zelf ook waren onder de indruk van de smaak en van de malsheid. Echt super! Ik ben vergeten foto's te maken van de voorbereidingen, maar ik heb er een paar van de voortgang en het eindresultaat.
Dit was een geweldige ervaring en ik ik kan nu al niet wachten om hier verder mee te gaan!
Dit was na ongeveer 2 uur:

Na 3 uur inpakken met een paar eetlepels hete appelsap:

Het eindresultaat!
