- Berichten
- 740
Vorige week zondag voor de eerste keer helemaal zelf pizza’s gemaakt en de gebakken op de KJ.
Voor het deeg heb ik 00 bloem gebruikt van de AH. Ik heb nav verschillende topics op het internet een rijstijd van 72 uur aangehouden. Het idee daarvan is dat de enzymen nog in kunnen werken op het deeg. Het viel me op het deeg enorm goed uitgerekt kon worden. Recept is Hier te vinden. Voor de zou heb ik gepelde tomaten gebruikt icm ui, knoflook, basilicum, oregano en een beetje geraspte gran pardano. Even ui en knoflook aanbakken, gepelde tomaten erin, deze platdrukken met een lekkere lepel. Kruiden erbij, 15 min sudderen en daarna met een staafmixer pureren. Nou ik ben er wel achter dat ik nooit meer pre made pastasaus maak, want dit is super simpel en zoooo lekker.
Eerste fout die ik had gemaakt was dat ik de eerste pizza te vroeg op de pizzaschep had gelegd, gevolg dat ik er een calzone van moest maken. Mijn zoontje was er in ieder geval dol op.
De opvolgende pizza’s gingen een stuk beter alleen bleven ze toch nog net teveel plakken op de schep ondanks de ruime hoeveelheid bloem. Gevolg dat de pizza’s een rustiek uiterlijk. De pizza’s waren helemaal geweldig. Opvallend was dat ze niet zo zwaar vielen ondanks de 200 gr deeg pp.
Ze mogen iets luchtiger, en denk dat ik de volgende keer 65% water aanhoudt ipv 70 voor het deeg. Heb begrepen dat je het vochtgehalte moet afstemmen op de bak temperatuur. Nu vond ik de boel iets te plakkerig.
Voor het deeg heb ik 00 bloem gebruikt van de AH. Ik heb nav verschillende topics op het internet een rijstijd van 72 uur aangehouden. Het idee daarvan is dat de enzymen nog in kunnen werken op het deeg. Het viel me op het deeg enorm goed uitgerekt kon worden. Recept is Hier te vinden. Voor de zou heb ik gepelde tomaten gebruikt icm ui, knoflook, basilicum, oregano en een beetje geraspte gran pardano. Even ui en knoflook aanbakken, gepelde tomaten erin, deze platdrukken met een lekkere lepel. Kruiden erbij, 15 min sudderen en daarna met een staafmixer pureren. Nou ik ben er wel achter dat ik nooit meer pre made pastasaus maak, want dit is super simpel en zoooo lekker.
Eerste fout die ik had gemaakt was dat ik de eerste pizza te vroeg op de pizzaschep had gelegd, gevolg dat ik er een calzone van moest maken. Mijn zoontje was er in ieder geval dol op.
De opvolgende pizza’s gingen een stuk beter alleen bleven ze toch nog net teveel plakken op de schep ondanks de ruime hoeveelheid bloem. Gevolg dat de pizza’s een rustiek uiterlijk. De pizza’s waren helemaal geweldig. Opvallend was dat ze niet zo zwaar vielen ondanks de 200 gr deeg pp.
Ze mogen iets luchtiger, en denk dat ik de volgende keer 65% water aanhoudt ipv 70 voor het deeg. Heb begrepen dat je het vochtgehalte moet afstemmen op de bak temperatuur. Nu vond ik de boel iets te plakkerig.