Ok, bbq rub is gemaakt volgens recept van Noskos; ik heb de hoeveelheden van de Southern Succor Pork Rub omgerekend naar grammen (
volgens een online site) en kwam voor het recept uit op de volgende hoeveelheden:
1/4 cup versgemalen zwarte peper = 28gram
1/4 cup paprikapoeder = 27gram
1/4 cup ruwe rietsuiker = 48 gram
2 eetlepels zeezout
2 theelepels mosterdpoeder
1 theelepel cayennepeper
De rest met maatlepels gedaan.
Ik heb het recept ietwat aangepast zodat ik ook meer rub had, mijn stuk vlees is immers 4.5kg;
* 1 cup versgemalen zwarte peper = 112gram
* 1 cup (
gerookt) paprikapoeder = 108gram
* 1 cup ruwe rietsuiker = 192 gram
* 8 eetlepels zeezout
* 8 theelepels mosterdpoeder
* 4 theelepels cayennepeper
* 2 theelepels uienpoeder (restje wat ik nog had)
* 1 theelepels knoflookpoeder