BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer koud roken

 

Lankie010

Gemarineerd
Berichten
1.591
Goededag

Met kerst een cold smoker gekregen.
Deze zondag uitgeprobeerd.
Coldsmoker gevuld met beukenmot.
Kaas,zout en knoflook 8 uur gerookt.
Noten 3 uur en kaas 2 uur.

Iemand nog tips over hoe de gerookte knoflook het beste te bewaren.
20221231_141546.jpg

Nu nog wachten om te proeven
 
Je zalm 8 uur denk ik?
Lekker hoor. De kaas mag even rusten voor consumptie ?
 
Goed besig!
 
Lekker!

En heb je stiekem al de kaas geproefd?
Asbak! šŸ¤¢
 
ivm het bewaren, wij hebben eens een hele streng gerookte knoflook gekocht en die gewoon opgehangen in de keuken. Uiteraard af te raden als je een probleem hebt met de geur.
 
Mooie oplossing voor het zout. Ik gebruik een zeef. Dit neemt toch minder ruimte in.
 
Terug
Bovenaan Onderaan