BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer Joetisserie

Ik heb inmiddels een spit besteld en die komt vandaag binnen. Ik wil er graag kalkoen aan hangen. Heeft iemand daar ervaring mee? Heeft iemand ervaring met kalkoen van het spit? Moet ik nog ergens in het bijzonder op letten? Fijne dagen allemaal!
 
Ik heb zelf ook het Letzq spit en ik ben er erg tevreden over. Tot nu toe heb ik er een paar keer Shawarma en kip op gemaakt. Morgen wordt voor mij om de eerste keer kalkoen.
Dit filmpje geeft uitleg.

Vooral het dry brinen en de kolen schuin opbouwen tegen de achterwand zijn goede tips.
 
  • Leuk
Waarderingen: Erki
Ik heb zelf ook het Letzq spit en ik ben er erg tevreden over. Tot nu toe heb ik er een paar keer Shawarma en kip op gemaakt. Morgen wordt voor mij om de eerste keer kalkoen.
Dit filmpje geeft uitleg.

Vooral het dry brinen en de kolen schuin opbouwen tegen de achterwand zijn goede tips.
Zo'n mand die in dat filmpje werd getoond is ook een toppertje...wensen blijf je houden.
 
On topic: mooi kippetje hoor. Heb je er bewust voor gekozen om hem boven het vuur te garen in plaats met de plate deflector ertussen?
 
Ik heb inmiddels een spit besteld en die komt vandaag binnen. Ik wil er graag kalkoen aan hangen. Heeft iemand daar ervaring mee? Heeft iemand ervaring met kalkoen van het spit? Moet ik nog ergens in het bijzonder op letten? Fijne dagen allemaal!
Het is gewoon een grote kip 😜
 
On topic: mooi kippetje hoor. Heb je er bewust voor gekozen om hem boven het vuur te garen in plaats met de plate deflector ertussen?
Hey Erki,

Ik had het kolenmandje aan 1 kant gevuld. Dit door gebruik te maken van de divider.

Opzich ging dat goed, zou niet weten als het veel beter zou worden met 1 deflector plate, en waar ler je die dan, iemand ervaring?
 
  • Leuk
Waarderingen: Erki
Terug
Bovenaan Onderaan