C
copywrong1982
Gast
Hoi allemaal,
Ik heb wel me al voorgesteld in het voorsteltopic, maar toch nog maar eens:
Mijn naam is Oliver, bouwjaar 1982 (vandaar de nickname). Ik lees al een tijdje mee op het forum, maar vond dat het nu ook wel tijd werd om wat te posten.
Na al een keertje geoefend te hebben met een 2kg stukje procereur, deze keer toch maar eens een halve Boston Butt (3700gr) besteld. Ik moet zeggen dat dit veel sappiger is (vermoedelijk door het vet) dan de procereur, voortaan alleen nog maar Boston Butt voor de PP!
Avond van tevoren ge?njecteerd en in de rub gezet. Vetkap teruggesneden tot een cm of 2.
De dag erna om 7 uur WSM aangegooid en vlees rond 8.30 erop. Ik had nogal moeite om de temp laag te houden, schuifjes vrijwel helemaal dicht en nog ging hij tegen de 120 graden aan. Nu was het wel 37 graden die dag, dus dat hielp niet mee. Nog snel naar bouwmarkt gereden voor parasolletje B-)
Na 5 uur (13.30 en 69 graden) ingesmeerd met glaze:
Helaas sloeg hierna het weer om en begon het te waaien en onweren.
Uiteindelijk toch maar de WSM verplaatst naar de garage (met gevaar voor eigen leven: hete waterpan, maar ik had geen andere optie.). De WSM uit elkaar gehaald en in 3 delen voorzichtig verplaatst. Ik had verwacht dat dit de temperatuur omhoog zou laten schieten, maar dit viel gelukkig wel mee. Wel ruikt mijn garage nu nog steeds naar PP, geen ramp overigens.
2 uur (15.30 na het glazen zat er een goeie bark op en heb ik hem ingepakt:
Om ongeveer 18.00 uur zat ik op 89/90 graden, en ging hij eraf: hij viel al bijna vanzelf uit elkaar
Opnieuw ingepakt en een uurtje later gepulled.
Eindresultaat:
Ik was tevreden . en mijn gasten ook.
Viel me alleen tegen hoeveel er over bleef van bijna 4 kg boston butt. Ik was procereur gewend en dan heb je vrijwel alleen maar vlees. Bij de butt verlies je veel gewicht door de vetkap en door het bot. Het was ruim voldoende voor mijn gasten, maar ik had stiekeem gehoopt nog 2 dagen PP te mogen eten
Volgende keer een hele dus .
Ik heb wel me al voorgesteld in het voorsteltopic, maar toch nog maar eens:
Mijn naam is Oliver, bouwjaar 1982 (vandaar de nickname). Ik lees al een tijdje mee op het forum, maar vond dat het nu ook wel tijd werd om wat te posten.
Na al een keertje geoefend te hebben met een 2kg stukje procereur, deze keer toch maar eens een halve Boston Butt (3700gr) besteld. Ik moet zeggen dat dit veel sappiger is (vermoedelijk door het vet) dan de procereur, voortaan alleen nog maar Boston Butt voor de PP!
Avond van tevoren ge?njecteerd en in de rub gezet. Vetkap teruggesneden tot een cm of 2.
De dag erna om 7 uur WSM aangegooid en vlees rond 8.30 erop. Ik had nogal moeite om de temp laag te houden, schuifjes vrijwel helemaal dicht en nog ging hij tegen de 120 graden aan. Nu was het wel 37 graden die dag, dus dat hielp niet mee. Nog snel naar bouwmarkt gereden voor parasolletje B-)
Na 5 uur (13.30 en 69 graden) ingesmeerd met glaze:
Helaas sloeg hierna het weer om en begon het te waaien en onweren.
Uiteindelijk toch maar de WSM verplaatst naar de garage (met gevaar voor eigen leven: hete waterpan, maar ik had geen andere optie.). De WSM uit elkaar gehaald en in 3 delen voorzichtig verplaatst. Ik had verwacht dat dit de temperatuur omhoog zou laten schieten, maar dit viel gelukkig wel mee. Wel ruikt mijn garage nu nog steeds naar PP, geen ramp overigens.
2 uur (15.30 na het glazen zat er een goeie bark op en heb ik hem ingepakt:
Om ongeveer 18.00 uur zat ik op 89/90 graden, en ging hij eraf: hij viel al bijna vanzelf uit elkaar
Opnieuw ingepakt en een uurtje later gepulled.
Eindresultaat:
Ik was tevreden . en mijn gasten ook.
Viel me alleen tegen hoeveel er over bleef van bijna 4 kg boston butt. Ik was procereur gewend en dan heb je vrijwel alleen maar vlees. Bij de butt verlies je veel gewicht door de vetkap en door het bot. Het was ruim voldoende voor mijn gasten, maar ik had stiekeem gehoopt nog 2 dagen PP te mogen eten
Volgende keer een hele dus .