Dag allemaal,
Afgelopen weekend voor het eerst een groot stuk vlees gemaakt, hierbij gekozen voor buikspek. Al veel stoofpotjes en gerechten gemaakt met een skillet, maar wilde nu ook een lekker stuk vlees maken. Had via een neef en op dit forum veel gelezen en dit leek me leuk om mee te beginnen.
Het recept gaf aan zonder zwoerd, maar via een boerderijwinkel toch gekozen voor een stuk buikdspek met zwoerd van 1.3kg en met succes. De zwoerd bij het marineren droog gehouden en bestrooid met zout.
Na ruim 3 en een half uur op ongeveer 140 graden indirect had de buikspek een kerntemperatuur van 85 graden bereikt en heb ik de indirecte opstelling veranderd in een directe om de zwoerd knapperig te braden.
Al met al is het heerlijk geworden en hebben de gasten ook erg genoten! Dit smaakt letterlijk en figuurlijk naar meer!
Verstuurd vanaf mijn Pixel 6 met Tapatalk
Afgelopen weekend voor het eerst een groot stuk vlees gemaakt, hierbij gekozen voor buikspek. Al veel stoofpotjes en gerechten gemaakt met een skillet, maar wilde nu ook een lekker stuk vlees maken. Had via een neef en op dit forum veel gelezen en dit leek me leuk om mee te beginnen.
Het recept gaf aan zonder zwoerd, maar via een boerderijwinkel toch gekozen voor een stuk buikdspek met zwoerd van 1.3kg en met succes. De zwoerd bij het marineren droog gehouden en bestrooid met zout.
Na ruim 3 en een half uur op ongeveer 140 graden indirect had de buikspek een kerntemperatuur van 85 graden bereikt en heb ik de indirecte opstelling veranderd in een directe om de zwoerd knapperig te braden.
Al met al is het heerlijk geworden en hebben de gasten ook erg genoten! Dit smaakt letterlijk en figuurlijk naar meer!







Verstuurd vanaf mijn Pixel 6 met Tapatalk