Bierbuikburggraaf
Sprokkelaar
- Berichten
- 36
Vandaag voor het eerst Brisket gedaan.
Deze stond al een tijdje op het verlang lijstje. Ik ging vandaag de veranda in de tuin afmaken dus dan kom ik mooi het nuttige met het aangename vereenzelvigen.
De Brisket is van een Hollands rund gefokt bij mij in de buurt. Gister avond de Brisket gerubt en vanmorgen geïnjecteerd met bouillon. Daarna op de bbq gerookt met eikenhout. Ik heb de Brisket ten van ecco brasa gebruikt en de snake techniek toegepast. Op de 1 of andere manier wilde de temperatuur niet echt boven de 100 komen. Maar goed de kern temperatuur steeg wel gestaag. In de loop van de dag steek de ketel temperatuur naar 120. Toen de brisket 70 graden was heb ik hem ingepakt met een paar klonten boter en vervolgens door laten garen naar de 90 geraden. Toen de brisket een half uurtje laten rusten in een koelbox.
Over de smaak ben ik tevreden. Maar de rookring viel me wat tegen. Ook was de Brisket te droog.
Wat zijn de verbeter punten?
Deze stond al een tijdje op het verlang lijstje. Ik ging vandaag de veranda in de tuin afmaken dus dan kom ik mooi het nuttige met het aangename vereenzelvigen.
De Brisket is van een Hollands rund gefokt bij mij in de buurt. Gister avond de Brisket gerubt en vanmorgen geïnjecteerd met bouillon. Daarna op de bbq gerookt met eikenhout. Ik heb de Brisket ten van ecco brasa gebruikt en de snake techniek toegepast. Op de 1 of andere manier wilde de temperatuur niet echt boven de 100 komen. Maar goed de kern temperatuur steeg wel gestaag. In de loop van de dag steek de ketel temperatuur naar 120. Toen de brisket 70 graden was heb ik hem ingepakt met een paar klonten boter en vervolgens door laten garen naar de 90 geraden. Toen de brisket een half uurtje laten rusten in een koelbox.
Over de smaak ben ik tevreden. Maar de rookring viel me wat tegen. Ook was de Brisket te droog.
Wat zijn de verbeter punten?