Hoi allemaal,
Vandaag ben ik lekker op tijd opgestaan om eens beef ribs te gaan maken op de kamado.
Heb eerst de silverskin er zo goed als ik kon eraf gehaald met een mes die daar eigenlijk niet echt geschikt voor is maja bij gebrek aan een uitbeen mes moest ik toch iets
.
Nadat ik zo goed als ik kon het vlies heb verwijderd en aan de bot kant het vlies kruislings heb in gesneden heb ik er een rub op gedaan van Van Beekum.
En toen 4 uur op 110-120 graden indirect.en 3 Chucks appel rookhout toegevoegd.
Na die 4 uur ingepakt in butcherpaper.
Het duurde toen nog 4,5 uur voordat ik een kerntemperatuur had bereikt van 90 graden.
Na een half uur daarna had ik 92graden en toen vond ik het na het prikken goed om te eten.
Lekker een dagje bezig geweest en het resultaat was goed.
Lekker mals ook maar als ik volgende keer zou moeten kiezen tussen beef ribs of spareribs dan ga ik toch voor de spareribs
.
Overigens had ik tijdens deze run dat mijn grill temp 15-20 graden hoger was als de dometemperatuur volgens die meter.(normaal is het toch altijd andersom
?)Maar na een snelle navraag hier op het forum was mij verteld dat ik gewoon de griltemperatuurmeter aan moet houden en niet meer naar die domemeter moet kijken
.
Vandaag ben ik lekker op tijd opgestaan om eens beef ribs te gaan maken op de kamado.
Heb eerst de silverskin er zo goed als ik kon eraf gehaald met een mes die daar eigenlijk niet echt geschikt voor is maja bij gebrek aan een uitbeen mes moest ik toch iets

Nadat ik zo goed als ik kon het vlies heb verwijderd en aan de bot kant het vlies kruislings heb in gesneden heb ik er een rub op gedaan van Van Beekum.
En toen 4 uur op 110-120 graden indirect.en 3 Chucks appel rookhout toegevoegd.
Na die 4 uur ingepakt in butcherpaper.
Het duurde toen nog 4,5 uur voordat ik een kerntemperatuur had bereikt van 90 graden.
Na een half uur daarna had ik 92graden en toen vond ik het na het prikken goed om te eten.

Lekker een dagje bezig geweest en het resultaat was goed.
Lekker mals ook maar als ik volgende keer zou moeten kiezen tussen beef ribs of spareribs dan ga ik toch voor de spareribs

Overigens had ik tijdens deze run dat mijn grill temp 15-20 graden hoger was als de dometemperatuur volgens die meter.(normaal is het toch altijd andersom


Laatst bewerkt: